Tânărul drogat a ajuns iar la Urgențe

Tânărul ajuns duminică la spital din cauza consumului de substanțe halucinogene a „lovit” din nou. Externat de doar câteva ore, tânărul cules de pe stradă duminică a fost externat luni seară, iar ieri a ajuns iar la Urgenţe, iar drogat şi iar cu plicuri dubioase la el. De această dată, cadrele medicale au avut şi de furcă, după ce acesta a fugit din UPU în primă instanţă.
Tânărul a ajuns în atenţia celor de la Urgenţe duminică seară, când a fost cules de pe stradă de un echipaj al Ambulanţei, după ce trecătorii au sunat că avea un comportament ciudat. Asupra lui a fost găsită o importantă sumă e bani, dar şi nouă plicuri cu o substanţă necunoscută, ceea ce i-a făcut pe cei de la Urgenţe să anunţe Poliţia. Tnărul a fost ulterior internat la Psihiatrie, însă din cauza legislaţiei, nu a putut fi ţinut împotriva voinţei sale, în momentul în care şi-a revenit. Astfel, luni băiatul a fost externat, pentru ca însă la nici 24 de ore să ajungă înapoi la Urgenţe, de această dată cules de un echipaj de prim ajutor al SMURD, solicitat de nişte trecători de pe strada Primăverii. Cadrele medicale l-au recunoscut din prima, fiind uimite că starea lui era identică cu cea de duminică. „Şi de această dată i-au fost găsite plicuri cu o substanţă şi a fost anunţată poliţia, ulterior fiind dirijat către Psihiatrie”, a spus un asistent din cadrul UPU-SMURD. De această dată însă tânărul le-a dat şi bătăi de cap cadrelor medicale, acesta reuşind să fugă din Urgenţe într-o primă instanţă. La câteva minute, însă, în momentul în care se pregăteau să anunţe Poliţia cei din Urgenţe au reuşit să îl recupereze din apropierea unităţii sanitare.
Medicii spun că numărul acestor pacienţi este în creştere, în ciuda faptului că substanţele pe care le consumă sunt ilegale. „Din nefericire, de la începutul anului au fost 24 de astfel de cazuri, vârsta tânără fiind cea vizată. Se prezintă în serviciul nostru cu agitaţie psihomotorie, cu fenomene halucinogene, iar după ce sunt evaluaţi sunt direcţionaţi către Psihiatrie”, a percizat medicul Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD.

Deja ai votat!