Țigări „cu gust de mere” descoperite de vameși

0

O femeie din Republica Moldova s-a ales cu o amendă serioasă şi cu marfa confiscată, după ce a încercat să păcălească polițiștii de frontieră și vameșii de la Stânca- Costești. Aceasta a ascuns țigările de contrabandă în cutiile de mere pe care le transporta cu ea. Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca a descoperit, în urma controlului efectuat asupra bagajelor personale, 3.400 ţigarete diverse mărci, pe care un cetățean moldovean a încercat să le introducă ilegal în ţară ascunse în cutii cu mere.
L.M., de 54 de ani, din Moldova, s-a prezentat luni în Punctul de Trecere al Frontierei Stânca– I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară. Femeia era pasager într-un microbuz înmatriculat în Republica Moldova şi a declarat că are asupra ei şi mai multe lăzi cu mere.
În baza profilului de risc şi pentru valorificarea unor informaţii, polițiștii de frontieră şi lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra bagajelor, şi au fost descoperit, ascunse în cutii cu mere aparţinând femeii, 3.400 de ţigarete (170 de pachete), cu timbru de acciză Republica Moldova şi Duty Free.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării ţigărilor în valoare de 782 lei şi sancţionarea contravenţională a persoanei cu amendă în valoare de 5.000 lei, aceasta urmând a fi cercetată penal pentru contrabandă.

Deja ai votat!
se încarcă...