Definitivat 2018 – Candidaţii susţin astăzi proba scrisă

0

Astăzi are loc examenul de definitivare în învăţământ. La nivelul judeţului Botoşani s-au înscris pentru susţinerea definitivatului 203 de candidaţi. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a stabilit ca examenul de definitivare în învăţământ să fie găzduit de Liceul cu Program Sportiv.

Candidaţii vor avea acces în sălile de examen cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziu la ora 8.45, pe baza unui act de identitate/pașaport valabil. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore. Subiectele, precum şi baremele de evaluare sunt concepute de Centrul Național de Evaluare şi Examinare şi vor fi afișate, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro (ora 16.00) și la avizierele centrelor de examen.

Lucrările scrise vor fi evaluate în şase centre organizate la nivel naţional, la nivelul inspectoratelor școlare din Alba, Bihor, Brașov, Iași, Prahova și din Municipiul București.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puțin 8 pentru promovarea examenului.

Primele rezultate vor fi afişate pe 24 iulie. Contestaţiile se depun la centrele de examen, în zilele de 24 iulie, după afişarea rezultatelor, şi 25 iulie, până la ora 14.00. Rezultatele finale vor fi afişate la centrele de examen şi pe site-ul definitivat.edu.ro pe 27 iulie.

+0 -0
se încarcă...