Municipalitatea îi premiază pe tinerii botoşăneni cu 10 la Bacalaureat

0

Primarul Cătălin Flutur a iniţiat un proiect de hotărâre de Consiliu Municipal pentru premierea absolvenţilor de liceu care au obţinut media maximă la Bacalaureatul din acest an. Astfel,  edilul a propus ca Ştefan Răzvan Bălăucă, absolvent al Colegiului “Mihai Eminescu” şi Daria Ichim, absolventă a Colegiului “AT Laurian”, să primească fiecare câte 1000 de lei net, pentru rezultate deosebite în educaţie. “Având în vedere necesitatea încurajării şi promovării elevilor care obţin rezultate deosebite în procesul educaţional, în ultimii ani au fost organizate manifestări dedicate promovării excelenţei în educaţie. Prin acest demers, de premiere dorim să transmitem un mesaj de de apreciere pentru elevii care în activitatea educativă obţin rezultate notabile”, se arată în raportul care însoţeşte proiectul de hotărâre. Proiectul va fi dezbătut de consilierii municipali în şedinţa din 26 iulie.

Pentru Daria, media maximă la examenul maturităţii a încununat un  parcurs şcolar de succes. În liceu ea a participat la diferite olimpiade şcolare, cele mai importante premii fiind premiul III la Olimpiada Naţională de limbă germană modernă (în 2016), premiul I proiect la aceeaşi olimpiadă (în anul 2017) şi premiul I la concursul naţional «Europe, jeunesse, francophonie». Tânăra a participat ca voluntar în cadrul proiectului Biblio-Vacanţa, unde a predat limba germană şi engleză atât la grupe de preşcolari, cât şi elevilor de gimnaziu, liceu şi adulţilor. Totodată, ea este voluntar în cadrul Asociaţiei B-Right Media. Daria va studia franceza şi germana la Facultatea de Litere, departamentul Limbi Moderne Aplicate din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, visul ei fiind acela de a deveni profesor.

Ştefan Răzvan Bălăucă a obţinut media maximă la Bacalaureatul Olimpicilor, fiindu-i echivalate probele cu medaliile obţinute cu medaliile obţinute la Olimpiadele Internaţionale, respectiv medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Lingvistică (Dublin-Irlanda, 2017), medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, (Serbia 2015), respectiv medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor Asiatice (Asian Physics Olympiad), (Hanoi-Vietnam, 2018). Înzestrat cu o minte sclipitoare, Ştefan Răzvan Bălăucă şi-a câştigat în ultimii ani statutul de ambasador al Botoşaniului. Practic nu a existat competiţie şcolară la care acesta să nu se impună. El a fost admis la Universitatea Cambridge, unde se va specializa în domeniul fizică-ştiinţele naturii, fiind interesat de activitatea de cercetare.

 

+0 -0
se încarcă...