Zece revoluţionari aşteaptă terenuri de la municipalitatea botoşăneană

2

Consilierii locali vor relua pentru a cincea oară dezbaterile vizând repartizarea unor terenuri revoluţionarilor botoşăneni. Proiectul de hotărâre privind atribuirea unor terenuri unor persoane care au dobândit titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 – Luptător remarcat prin fapte deosebite” va fi dezbătut în şedinţa din 26 iulie.

Spre deosebire de proiectul anterior, au intervenit schimbări în rândul celor zece revoluţionari care ar urma să primească teren. Asta pentru că reprezentanţii Biroului cadastru au propus ca terenurile să fie acordate în ordinea înregistrării cererilor la Primăria Botoşani.

Cei zece revoluţionari care solicită câte 10.000 de metri pătraţi de teren de la primărie sunt: Marin Tăuteanu, Gheorghe Zaharia, Toader Candrea, Corneluş Hemcinschi, Ioan Apaţie, Bernard Chiricheş, George Avăcăriţei, Dinu Papuc, Neculai Ciobanu, Corneliu Aioniţoaie.

În debutul şedinţei din 26 aprilie s-a anunţat că acest proiect a fost retras, fără nicio altă explicaţie. În alte trei şedinţe, ultima în decembrie 2017, proiectul a fost respins, aleşii locali motivând că la Botoşani nu a fost Revoluţie.

În şedinţa din decembrie 2017, primarul Cătălin Flutur le-a reproşat  consilierilor locali că nu sunt consecvenţi, în condiţiile în care în vara aceluiaşi an au dat undă verde pentru ca şase revoluţionari să primească terenuri.

“Avem o obligaţie legală, am identificat un teren căruia i-am dat această destinaţie şi nu o să înţeleg de ce acum câteva luni am aprobat o hotărâre absolut identică în aceeaşi parcelă la primii şase revoluţionari care au fost mai iuţi. Cei mai iuţi de mână au primit, alţii au posibilitatea să primească. Nu suntem consecvenţi, avem o obligaţie legală”, a afirmat atunci edilul.

Pe 13 aprilie 2018, primăria a primit o adresă în care se arată că structura de conducere a Asociaţiei Revoluţionare 22-25 Decembrie 1989 Botoşani solicită repunerea pe ordinea de a a proiectului vizând solicitarea a celor zece revoluţionari pentru ca, „în raport cu rezultatul votului, aceştia să ştie dacă urmează să se adreseze sau nu justiţiei pentru încălcarea unui drept ce li se cuvine legal şi discriminare în raport cu ceilalţi şase membri, deja împroprietăriţi”.

+0 -0

2 COMENTARII

  1. Astia chiar doresc drepturi DE POMANA . Oare ce ii lipseste lui TAUTEANU M . de exemplu din cele oferite de stat , si in situatia lui se zbat si ceilalti pe aproape . E bine sa va insusiti stimati eroi a lui BRUCAN , zicerea lui KLAUS , sa mai uitam trecutul si sa privim doar inainte . Conformati-va ca sa nu pierdeti si ceea ce capatati .

se încarcă...