Un botoşănean a fost amendat pentru că şi-a ridicat casă fără autorizaţie

0
dav

Ploile de la finele lunii iunie i-au adus unui botoşănean o amendă de 4.500 de lei. Asta după ce proprietarii unor case de pe strada Humăriei au cerut ajutorul municipalităţii, nemulţumiţi că le-a intrat apa în case şi grădini, din cauza opturării unui şanţ. În urma semnalelor transmise de cetăţeni, la faţa locului a ajuns o echipă a primăriei coordonată de Marian Murariu, viceprimar al municipiului. Membrii echipei au constatat că la una dintre proprietăţi gardul nu respectă aliniamentul, fiind ieşit în faţă cu câţiva metri, ocupându-se astfel şi şanţul pe unde ar fi trebuit să se scurgă apele pluviale. Date fiind cele constatate, viceprimarul a solicitat ca poliţiştii locali să facă verificări. Reprezentanţii Poliţiei Locale au descoperit că respectivul botoşănean deţine acte de proprietate pe teren, însă nu are autorizaţie de construire pentru casă şi gard. Acesta a fost amendat cu 4.500 de lei. Tot în zonă vor fi făcute măsurători topografice, pentru a se stabili care este proprietatea respectivului botoşănean şi dacă a ocupat domeniul public.

Acesta nu este cea mai mare amendă aplicată de la începutul anului de poliţiştii locali. Un botoşănean s-a ales cu o amendă de 50.000 de lei pentru nerespectarea autorizaţiei de construire.

Ridicarea unor construcţii fără autorizaţie este o practică frecventă în municipiu. În luna martie, un om de afaceri botoşănean a fost amendat cu 4.500 de lei pentru că a început să ridice o pensiune, fără a avea autorizaţie. O altă amendă, în cuantum de 2.500 de lei, a fost dată unui botoşănean care a ridicat o casă pe strada Zimbrului, tot fără a solicita autorizaţie de la primărie.

Potrivit legii, realizarea unei construcţii fără autorizaţie se sancţionează cu amendă între 1.000 şi 100.000 de lei, nerespectarea autorizaţiei atrăgând amenzi care pleacă de la 50.000 şi pot ajunge până la 100.000 de lei.

dav
+0 -0
se încarcă...