Conferinţă importantă pentru mediul de afaceri

0

Asociaţia Judeţeană a Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Botoşani va organiza în toamnă o conferinţă importantă pentru mediul de afaceri. „S-a lansat o carte albă a IMM-urilor şi pentru mediul de afaceri botoşănean au fost câteva iniţiative, printre care una a fost şi invitarea la Botoşani a lui Bogdan Puşcaş, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice. Pentru că mediul de afaceri este interesant, mai ales pe segmentul IMM-urilor, am decis să organizăm în toamnă o conferinţă la care să participe reprezentanţi ai patronatelor, mediului de afaceri, guvernului prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Conferinţa va avea ca temă micile iniţiative în domeniul afacerilor”, a declarat Florin Egner, preşedintele AJPIMM Botoşani. Potrivit acestuia, conferinţa este binevenită în condiţiile în care Botoşaniul este fruntaş în ceea ce priveşte programul sturt – up, înregistrându-se o dinamică bună de înfiinţare a întreprinderilor mici. „Toată lumea face afaceri cam pe cont propriu, uneori nici legislaţia cu facilităţile ei nu e foarte bine cunoscută, nu se cunoaşte foarte bine piaţa, nu se cunosc tendinţele şi atunci am zis să organizâm o întâlnire pentru că în Botoşani este această tendinţă sănătoasă dovedită prin faptul că numărul de întreprinderi mici şi mijlocii înfiinţate şi numărul de proiecte sturt – up este mult mai mare decât media pe ţară”, a mai precizat Florin Egner.

Asociaţia condusă de Florin Egner funcţionează în cadrul Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), cea mai mare asociaţie patronală din România. CNIPMMR se numără printre iniţiatorii legii privind prevenţia, dar şi co-autor al programului  naţional privind start – up.

Asociaţia botoşăneană are un cuvânt important de spus în Comisia de Dialog Social care funcţionează la nivelul Prefecturii Botoşani, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi în alte structuri din care fac parte instituţii descentralizate, patronate şi sindicate.

 

Deja ai votat!
se încarcă...