Botoşănenii vor plăti mai mult pentru biletele eliberate de Eltrans şi Microbuzul

0

Din luna august botoşănenii vor plăti mai mult pentru o călătorie cu tramvaiul sau cu microbuzul. În şedinţa din 26 iulie, consilierii municipali vor dezbate şi proiectele vizând stabilirea tarifelor pentru transportul public urban de călători ce vor fi practicate de societăţile  Eltrans şi Microbuzul.

Astfel, tarifele care vor fi practicate de Eltrans vor fi: 2,5 lei biletul de călătorie, 63 de lei abonamentul pentru o lună pentru pe o linie, 81 de lei abonamentul pentru două luni pe o linie, 33 lei le abonamentul pentru două săptămâni pe o linie, respectiv 44 de lei abonamentul pentru două săptămâni pe ambele linii. Tarifele practicate de Microbuzul vor fi 2,5 lei biletul pentru o călătorie.

Solicitarea de majorare a tarifelor a fost făcută de conducerile societăţilor Eltrans şi Microbuzul. În notele de fundamentare transmise municipalităţii se arată că aceste tarife sunt aceleaşi de câţiva ani, în condiţiile în care salariul minim pe economie a ajuns de la 900 de lei în iulie 2014, la 1900 de lei, începând cu 1 ianaurie 2018. Mai mult, creşterea indicelui preţurilor de consum, în perioada iulie 2014 – decembrie 2017, a fost de 101,70%.

Conducerile celor două societăţi mai solicită şi majorarea subvenţiei pe care municipalitatea o acordă pensionarilor şi elevilor. Astfel, pentru un abonament gratuit eliberat unui pensionar municipalitatea ar urma să deconteze 45 de lei pe lună, suma decontată pentru abonamentul gratuit primit de un elev fiind de 41 de lei pe lună.

De abonamente gratuite beneficiază seniorii botoşăneni ce au pensii de până la nivelul a două puncte de pensii, respectiv elevii care solicită această facilitate.

+0 -0
se încarcă...