Comercianţii de ciuperci amendaţi de poliţiştii locali

De la începutul lunii și până în prezent, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială au desfășurat o serie de acțiuni în zona adiacentă a Pieței Centrale (parcarea Comaliment, trotuarul și parcarea din fața magazinului Big), dar și a Pieței Viilor, având ca scop identificarea, sancţionarea și îndepărtarea din zonă a comercianţilor de ciuperci.
În acestă perioadă, au fost identificați peste 150 de vânzători ambulanți, dintre care 35 au fost sancționați contravențional, conform prevederilor Legii 12/1990 – privind protejarea populației împortiva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.
Marea majoritate a vânzătorilor ambulanți provin din localitatea Balta Arsă. “Pe această cale, atragem atenția cetățenilor municipiului Botoșani să achiziționeze și să consume ciuperci doar din locurile autorizate, având în vedere numărul mare de cazuri de intoxicații înregistrate în ultimele săptămâni”, transmit reprezentanții Poliției Locale Botoșani.

 

Deja ai votat!

2 COMENTARII

  1. Intoxicații cu ciuperci! Se caută tot felul de “intoxicări” ale populației pentru a nu permite unor oameni necăjiți să-și câștige o bucată de pâine. În românica a ajuns infracțiune și dreptul la viaţă. Dacă cei “intoxicați” nu cunosc ciupercile sau bureții atunci de ce le cumpără? Noi știm de ce, “putorile care stau la crâșmă să treacă la muncă.” Aşa sună sloganurile hoților.