Copil în comă alcoolică ajuns la spital

Copil ajuns în comă alcoolică după ce a „gustat” puţină bere. A fost găsit inconştient pe un câmp, iar mama lui, şi ea ameţită bine, a spus că băiatul doar ar fi gustat bere.

Cazul a intrat în atenţia cadrelor medicale duminică seară, când un apel la 112 anunţa prezenţa unui copil în stare de inconştienţă, care ar fi fost victima unui accident de bicicletă.

Ajunşi la faţa locului, cei din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) au găsit un copil de nouă ani, în comă, care însă nu prezenta niciun traumatism care să fi indicat că a fost vorba de un accident de bicicletă. „Pacientul a fost preluat în stare de inconţtienţă de pe un imaş din apropiere de Flămânzi. Iniţial s-a stabilit un scor Glasgow 8-9, care este grav, însă ulterior am reuşit să îl stabilizăm şi să îl transportăm la Urgenţe Pediatrie pentru supraveghere şi tratament de specialitate”, a percizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoşani.
Din cauza faptului că mama, aflată şi ea în stare de ebrietate, nu comunica aproape deloc cu cadrele medicale, acestea au fost nevoite să ia în calcul orice variantă, chiar şi o intoxicaţie, supunând copilul la un set complet de teste şi evaluări, mai ales că iniţial acesta nu prezenta halenă alcoolică. În cele din urmă, însă, mama a recunoscut că băiatul ar fi „gustat puţină bere” şi poate acesta era motivul stării lui. Cazul a fost prezentat şi celor de la Protecţia copilului.
Scorul Glasgow cuprinde 3 categorii de răspuns (deschiderea ochilor, răspuns motor şi răspuns verbal), a căror punctare sumată generează scorul total (3-15), conform căruia se încadrează afectarea cerebrală ca fiind uşoară (minim 13), moderată (9-12) sau severă (cel mult 8).

Deja ai votat!