Al doilea computer tomograf la Judeţean se apropie de inaugurare

Chestiune de zile până la darea în funcţiune a noului Computer Tomograf la cel mai mare spital din judeţ. Au venit toate aprobările de la CNCAN şi mai trebuie făcute ultimile retuşuri pentru punerea în funcţiune. RMN-ul va fi recepţionat pe 7 august şi mai are nevoie de autorizaţia DSP.
Lucrările în camerele celor două aparate performante de imagistică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) au luat sfârşit, iar primul dintre ele, Computerul Tomograf, este gata să înceapă activitatea. „A sosit şi aprobarea de la CNCAN, iar acum se fac ultimile retuşuri pentru ca totul să fie în perfectă stare. Estimăm ca în câteva zile aparatul să deservească pacienţii”, a precizat medicul primar epidemiolog Ştefan Bercea, purtător de cuvânt al SJU Botoşani.
De asemenea, lucrările pentru amenajarea camerei speciale a aparatului RMN, cu o greutate de 17 tone, au fost finalizate, planşeul acestei camere trebuind ranforsat cu pânze speciale din fibră de carbon. Costurile totale se ridică la 400.000 de lei pentru amenajarea aparatului RMN, urmând ca firma care l-a montat să facă procesul de predare-primire pe data de 7 august.

Deja ai votat!