Bacalaureat 2018 – IŞJ a stabilit centrele de examen pentru sesiunea de toamnă

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a stabilit centrele unde va fi organizată cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat şi unităţile şcolare arondate. Astfel, vor fi centre de examen colegiile Laurian şi Economic, respectiv Liceul „Regina Maria” Dorohoi. La Liceul „Alexandru cel Bun” Botoşani a îşi va desfăşura activitatea o subcomisie a centrului de examen de la Liceul „Regina Maria” Dorohoi.

Probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale vor fi susţinute în centrele de examen, respectiv colegiile Laurian şi Economic, Liceul „Regina Maria” Dorohoi şi Liceul „Alexandru cel Bun” Botoşani.

Pentru examen s-au înscris 71 candidaţi, însă numărul lor va creşte după susţinerea examenelor de corigenţă.

Cea de a doua sesiune a Bacalaureatului va debuta pe 20 august, cu proba scrisă la limba şi literatura română, urmată pe 22 august de proba obligatorie a profilului şi pe 23 august de proba la alegere a profilului şi specializării. În zilele de 24 şi 27 august este programată proba de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba română. Pe 29 şi 30 august candidaţii vor face dovada competenţelor digitale, iar pe 30 şi 31 august va avea loc proba de evaluare a competenţelor de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională.

Candidaţii vor afla rezultatele pe 1 septembrie, până la ora 12.00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 16.00, candidaţii nemulţumiţi de note vor avea posibilitatea să depună contestaţii. Lucrările ale căror note vor fi contestate vor fi reevaluate în perioada 2 – 5 septembrie, iar pe 6 septembrie vor fi anunţate rezultatele finale.

Lista cu centrele de examen şi unităţile liceale arondate poate fi consultată aici.

Deja ai votat!