luni, decembrie 5, 2022
AcasăLocalEugen Ţurcanu , despre Anul Centenar - Parcă este o palmă a...

Eugen Ţurcanu , despre Anul Centenar – Parcă este o palmă a neputinţei noastre de a face ceva măreţ la Botoşani (video)

Consilierul municipali Eugen Ţurcanu s-a declarat nemulţumit de faptul că edilii nu organizează manifestări care să marcheze Anul Centenar.

„Suntem în august aproape și trăim într-o dihonie națională care nu s-a mai văzut. Spiritul acela al Centenarului parcă nu reușește nimeni să-l imprime. De asta, nici noi la municipiu, am remarcat că nu facem mai nimic. Cei de la CJ au pus un steguleț mic, mărunt pe Muzeu, că tot avem o acțiune comună duminică acolo. Parcă e o palmă așa a incompetenței, a neputinței noastre de a face ceva măreţ aici, la Botoșani”, a declarat Eugen Ţurcanu.

Consilierul a amintit că a propus să se amplaseze în oraş un steag mare, însă ideea a fost preluată de o localitate suceveană.

„Noi nu avem nimic, un banner ceva, să punctăm că e Anul Centenar. În afară că sunt foile astea cu 100 în alb negru, altceva nimic. Pe această cale fac apel și către glorioasa Armată Română poate vine cu un plan de propuneri prin care dumnealor ar asigura o prezență, un schimb de gardă, într-o locație publică, care are legătură cu Marea Unire de la 1918. Poate nu le este greu să facă lucrul acesta”, a mai spus Eugen Ţurcanu.

Consilierul liberal a arătat că dincolo de problemele cu deşeurile neridicate,  sau împiedicarea echipei FC Botoşani să se antreneze pe un stadion, trebuie să se ţină cont că „Centenarul e o chestie unică, ce s-a făcut cu mari sacrificii”.

„O să începem după aceste interpelări să discutăm despre mizeriile locale de aici care nu se mai termină, dar uităm să comemorăm acest mare eveniment. Și vă cer celor din Executiv să faceți ceva să alocaţi câteva mii de lei, să punctăm și noi măcar cu un banner, dacă altceva nu putem face legat de Centenar”, a concluzionat Eugen Ţurcanu.

Primarul Cătălin Flutur a reamintit că în bugetul pe acest an a fost alocate fonduri pentru Anul Centenar. „Cred că Anul Centenar trebuie conştientizat de toată lumea. Ceea ce încercăm să ajungem şi în fiecare grădiniţă şi în fiecare şcoală, cel puţin la clasele pregătitoare, să le povestim şi acelor copii ceva despre Unire. Acestea sunt cărţile de colorat, nici nu costă mult, dar vreau să ajungă la fiecare copil, şi acasă cu părinţii vor citi şi ce a însemnat Tricolorul şi Unirea, vor colora şi vor înţelege mai bine. Este un mod de a marca Anul Centenar şi altfel”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Municipalitatea va achiziţiona dreptul de folosinţă în vederea editării a două cărţi de colorat pentru copii cu tema <Povestea Unirii> şi <Povestea Tricolorului>. Pentru această achiziţie au fost alocaţi 1500 de lei. Municipalitatea a avut la dispoziţie de la începutul anului 150.000 de lei pentru Anul Centenar.

bty
Deja ai votat!

1 COMENTARIU

Botoșani
cer acoperit de nori
-0.6 ° C
0.1 °
-0.6 °
90 %
4kmh
100 %
lun
-0 °
mar
2 °
mie
6 °
joi
5 °
vin
6 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Că se fac poze cu toate ocaziile e normal, știm. De ce nu sunt puse pe facebook doar alea care trebuie e enigma.

EDITORIAL

O glumă atribuită unui mare bio-fizician spune că dacă ai creștetul capului în apropierea ușii de la cuptor și picioarele într-un lighean cu apă...

GÂNDUL ZILEI

Are, pe lângă tupeu Şi studii aprofundate, C-a aplicat în liceu Ce-a-nvăţat în facultate... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...