Memorialul Ipoteşti găzduieşte Tabăra de fotografie „Căutându-l pe Eminescu”

0

 

În perioada 26 – 29 iulie, Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de studii Mihai Eminescu, în parteneriat cu Fundaţia Judeţeană pentru Tineret, Clubul Fotografilor Focus Botoşani, cu participarea membrilor Clubului Fotografilor din Iaşi, Clubului Fotografilor Suceveni, a Asociaţiei Pasionatilor de Fotografie Bacău şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani organizează ediţia a III-a a taberei de fotografie „Căutându-l pe Eminescu”.

La această ediţie, organizatorii si-au propus să realizeze mai multe sesiuni foto, prezentări şi demonstraţii fotografice.  Fotografi din Botoşani, Iaşi, Bacău şi Suceava vor participa la ateliere de fotografie, coordonate de Andrei Baciu, fotograf profesionist precum şi la o prezentare a unei game variate de aparate Olympus, prezentare susţinută de fotograful profesionist Mircea Bezergheanu.

La activităţi vor putea participa gratuit pe lângă fotografii veniţi în tabară  şi pasionaţii de fotografie din Botoşani, indiferent de nivelul de pregătire a acestora, doritorii putând obţine mai multe detalii despre programul activităţilor pe pagina de facebook a clubului: facebook.com/ClubFotoFocus.

Cele mai reuşite fotografii realizate de participanţii la tabără se vor regăsi în cadrul unei expoziţii itinerante organizată la Memorialul Ipoteşti şi la cluburile foto participante la acest proiect.

Deschiderea Taberei de artă fotografică intitulată „Căutându-l pe Eminescu“ va avea loc astăzi, începând cu ora 17:00.

Programul zilei de vineri va debuta cu o tură fotografică în zona Ipoteştiului unde fotografii vor putea surprinde răsăritul pe meleagurile eminesciene. Începând cu ora 10.00, artistul fotograf Andrei Baciu va susţine  O viziune asupra Fotografiei  în care vor fi prezentate elemente fotografice generale precum şi  reguli, clişee sau genuri fotografice.  După ora 14.00, tot Andrei Baciu va prezenta un proiect  e-book fotografic prin text  și imagine precum şi analiza e-book-ului „Viața și întâmplările din jurul podului de la Blejoi”. Ziua se va încheia după ora 18.00 cu o altă tură fotografică.

Ziua de sâmbătă va debuta începând cu ora 10.00 cu Puterea metaforică a Fotografiei, prezentare susţinută de Andrei Baciu. După ora 14.00, fotografii prezenţi vor descoperi Avantajele sistemelor Olympus, prezentare susținută de Mircea Bezergheanu, urmată de o demonstraţie practică.

Duminică participanţii vor asista la slujba de liturghie urmând ca mai apoi să plece într-o primă tură fotografica pe traseul Ipotești – Botoșani – Gorbănești  (Mihai Eminescu) –   Ipotești.  După ora 14.00 o altă tură foto va avea loc pe traseul Ipotești – Tudora (Canton Pleșa) – Vorona (Mănăstirea   Voronei) – Ipotești.

Deja ai votat!
se încarcă...