În pericol de a-și pierde mâna din cauza unui gest stupid

Un acces de furie l-ar putea lăsa invalid pe viață. Un tânăr de 19 ani, din Dorohoi, a ajuns aseară direct pe masa de operații la chirurgie vasculară Iași, după ce a dat cu pumnul într-un geam. Acesta și-a făcut praf mușchii, tendonul și artera humerală, nemaiavând deloc tensiune în brațul drept, pe care riscă să îl piardă.

Totul s-a întâmplat duminică seară în localitatea Dorohoi. Un tânăr de 19 ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a avut o ceartă cu iubita lui. De nervi și pentru a încerca să își impresioneze iubita, acesta a lovit cu putere un geam de la o ușă. Pumnul i-a trecut prin sticlă, însă din inerție, acesta a intrat cu aproape tot brațul, iar cioburile de sticlă i-au penetrat adânc carnea și mușchii, ajungând la vasele de sânge.

Acesta a ajuns în primă instanță la Spitalul Dorohoi, unde medicii au reușit să îi oprească sângerarea, însă au observat gravitatea cazului și au solicitat transferul la Botoșani. O ambulanță cu medic l-a preluat pe acesta și l-a transportat la Botoșani, unde însă nici nu a mai rămas, fiind pericolul de a-și pierde brațul, acesta fiind deja rece, astfel că a fost direcționat către Iași, unde medicii specialiști au fost deja anunțați despre gravitatea cazului. ”A fost vorba de un pacient ce prezenta o plagă autolitică, cu lezare de arteră humerală stângă, puls absent la artera radială, în șoc hemoragic, cu status post consum etanolic”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoșani.

Cadrele medicale de la ambulanță au dus pacientul direct în sala de operații la clinica de chirurgie cardio-casculară din Iași, unde medicii specialiști erau pregătiți pentru a interveni de urgență și a încerca salvarea brațului tânărului. Ulterior, acesta a fost internat pe secția de reanimare, urmând ca în zilele următoare medicii să afle dacă operația a fost de succes.

Deja ai votat!