Lucrări programate pe Bulevardul Eminescu

0

Firma care are contract cu municipalitatea va interveni în câteva zile pentru a înlocui pavelele deteriorate de pe porţiunea pavelată a Bulevardului Eminescu.

În primăvara acestui an s-a intervenit la trotuare, însă lucrările nu au continuat cu partea carosabilă din cauză că echipele au fost repartizate la alte lucrări mari din oraş, respectiv străzile Petru Rareş şi Octav Băncilă.  Cum lucrările la cele două străzi au fost finalizate, a venit rândul Bulevardului Eminescu.

Joia trecută, viceprimarul Marian Murariu a avut o şedinţă cu reprezentanţii Direcţiei Edilitare şi s-a stabilit cum să se intervină pe bulevard. „I-am rugat să intervină pe final de săptămână, nu în zilele în care traficul este intens”, a declarat viceprimarul, adăugând că, în cazul în care nu se va putea lucra, poliţiştii locali vor restricţiona traficul auto. În ultimii ani au mai fost înlocuite pavele pe bulevard.  „Pavelele nu sunt foarte rezistente, arată bine, dar, din punctul meu de vedere, poate era mai bine să se fi pus un strat de asfalt colorat, pentru că există asfalt colorat. Problema cu pavelele este că se degradează foarte ușor, în special din cauza sării care se dă iarna la deszăpezire”, a mai precizat Marian Murariu.

Înlocuirea pavelelor deteriorate a fost solicitată de mulţi botoşăneni, nemulţumiţi de modul în care arată o stradă importantă din oraş.

Bulevardul Eminescu a fost reabilitat în perioada 2006 – 2008, lucrările presupunând un efort financiar de 10 milioane de lei. Lucrările au fost de o calitate îndoielnică, porţiunile de trotuar cu beton amprentat nerezistând iernii 2008-2009. Ulterior, pe acele porţiuni au fost puse pavele de granit din China, dar şi multe dintre acestea au cedat, în principal din cauza maşinilor parcate pe trotuare.

Dincolo de calitatea lucrărilor, municipalitatea a pierdut şi garanţia de bună execuţie a lucrărilor, în cuantum de 600.000 de lei. Bulevardul a ieşit din garanţie, astfel că lucrările sunt finanţate de la capitolul întreţinere şi reparaţii străzi.

Deja ai votat!
se încarcă...