Parcometrele din parcările cu plată rămân obiecte de decor

2

Edilii dau cu stângul în dreptul atunci când se pune problema repornirii parcometrelor din parcările cu plată. După explicaţii de genul „se caută firmă care să verifice parcometrele”, „se face predarea acestora”, „nu e actualizat softul cu actualul TVA”, a intervenit o nouă explicaţie. Asta în condiţiile în care s-a anunţat că de pe 30 iulie parcometrele vor fi funcţionale. „Eu am avansat termenul de 30 iulie, dar încă nu sunt puse indicatoarele cu parcarea cu plată, pentru că după aia vine omul şi-mi spune că nu a ştiut că e parcare cu plată, pentru că nu a fost informat. Am înţeles că vor fi montate, dar nu ştiu cine le va monta”, a declarat ieri Victor Ivănescu, directorul Eltrans. Oficialul a explicat că sunt necesare câte două indicatoare la fiecare parcare cu plată, care să aibă şi plăcuţe cu instrucţiunile de folosire a parcometrelor. „Plăcuţele cu informaţiile privind folosirea parcometrelor le vom pune noi, numai să avem indicatoarele. Dacă mâine aş avea indicatoarele, imediat facem adiţionalele şi dăm drumul. Am găsit o firmă şi imediat ne modifică şi softul cu TVA-ul”, a mai spus Victor Ivănescu. Acesta nu a mai dorit să avanseze un termen de la care botoşănenii vor plăti pentru a-şi lăsa maşinile în anumite parcări din oraş. „Sunt rezervat să avansez un termen, când parcările vor fi utilate cu indicatoarele respective, vom da drumul. Noi suntem interesaţi că sunt atâţia bani care nu se colectează, se pierd” a concluzionat Victor Ivănescu.

De cealaltă parte, Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, susţine că demararea acestei activităţi ţine exclusiv de reprezentanţii Eltrans. „Parcările există, parcometrele sunt funcţionale, regulamentul este aprobat, mingea este la ei. Vor să nu vor să înceapă activitatea. Ţine strict de ei de a începe treaba. Dacă voi vedea că ei tergiversează, nu se organizează şi tot găsesc scuze, o să-i chemăm la o discuţie, dar fiind societate comercială, mai degrabă Consiliul Local are atribuţii asupra lor de constrângere. Eu îi pot chema la o discuţie, dacă vreau să tranşez ceva, trebuie să convoc deliberativul local”, a explicat Cosmin Andrei.

Regulamentul de administrare a parcărilor cu plată şi măsurile aplicate în cazul maşinilor parcate neregulamentar a fost aprobat la finele lunii noiembrie a anului trecut. La parcările cu plată tariful a fost menţinut la 1,5 lei pe oră. În parcările cu plată vor fi ridicate doar maşinile lăsate pe locurile persoanelor cu handicap, pentru celelalte maşini aplicându-se măsura blocării roţilor. Abonamentele pentru locurile de parcare din parcările cu plată pleacă de la 10 lei pe zi şi ajung până la 100 de lei pe lună.

Potrivit regulamentului, pentru recuperarea maşinilor ridicate de pe domeniul public se va plăti 250 de lei, aceeaşi sumă urmând a fi achitată şi pentru transport autovehicul ridicat, la care se adaugă 35 de lei pe zi pentru depozitare, respectiv 30 de lei pentru blocare/deblocare roţi.

+0 -0

2 COMENTARII

se încarcă...