Zeci de oameni afectați de Luna plină

Zeci de pacienți din cauza Lunii. Cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe au avut parte de o mulțime de pacienți afectați de Luna plină și mai ales de eclipsa de vineri. Majoritatea au ajuns la spital vineri și sâmbătă, fiind diagnosticați cu agitație psihomotorie sau acuzând stări de anxietate. Medicii spun că numărul mare de pacienți prezenți în aceste zile, este explicat de suprapunerea eclipsei peste fenomenul de Lună Plină. ”Inițial nu am realizat care ar putea fi explicația unui număr mai mare decât de obicei al astfel de cazuri. Pacientul este dominat de unul sau mai multe din simptome cum ar fi dezorientarea temporo-spaţială, uneori halucinaţii, tulburare calitativă de conştiinţă, pulsul cardiac este mai crescut, agitație fără un motiv aparent, respirație îngreunată. Ajung în serviciul nostru fie aduși de familie, fie de ambulanța cemată de familie sau trecători, în special seara sau noaptea. Din fericire nu au fost pacienți cu episoade grave”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD.

Potrivit cadrelor medicale, printre simtomele pe care le experimentează cei afectați de luna plină se mai regăsesc durerile de cap apar din senin și durează, irascibilitatea și chiar sângerarea mai puternică decât de obicei în cazul celor care se întâmplă să se rănească în acea perioadă.
Specialiștii cred că bărbaţii sunt mai sensibili decât femeile la astfel de fenomene, iar cei mai impulsivi dintre ei vor resimţi puternic influenţa Lunii Pline. Lumina astrului îi va determina să fie mai nervoşi şi să nu îşi găsească locul. Cercetatorii de la Universitatea suedeză din Goteborg au studiat un număr de 47 bărbaţi, în timp ce aceştia dormeau. Studiul a fost efectuat pe durata mai multor nopţi, printre care şi nopţi cu Lună Plină. Durata somnului în nopţile cu Lună Plină era redusă cu aproximativ 50 de minute. În plus, subiecții adormeau cu greu și aveau tendințe să devină agresivi.
Fenomenul astronomic are loc în fiecare lună calendaristică şi se produce atunci când corpul ceresc văzut de pe Pământ este complet luminat de Soare. În plus, se spune că luna plină roşiatică, așa cum a fost la finalul săptămânii trecute, e mai rea decât toate celelalte, chiar şi decât cele pline de la schimbarea anotimpurilor și afectează pe cei predispuși la așa ceva și cu câteva zile înaointe și după fenomenul propriu-zis.

Deja ai votat!

2 COMENTARII

  1. NU pot sa cred ca mai sunt oameni atat de naivi (ca sa nu zic prosti) care cred ca se simt rau la luna plina! Pai nu luna plina e „vinovata” de starile de rau pe care le acuza pacientii (dar si multi care care nu merg la spital pentru acest lucru), ci vedeti ce’ i in jur…. Cine da peste cap conditiile climatice la care asistam de ceva timp incoace? Chiar nu vedeti avioanele NATO care imprastie substante chimice, nocive sanatatii, nocive vietii? Degeaba se numesc „darele mortii” (chemtrails)??? Asta face „partenerul nostru strategic”… Ne polueaza atmosfera si ne omoara ca pe soareci. Ne livreaza arme psihotronice, sa castige ei miliarde de euro, iar slugile lor sa ne atace cand vor si pe cine vor. Vreti sa iesiti in strada, sa protestati cand nu va convine ceva? Veti fi atacati cu arme psihotronice ca cei din Piata Victoriei, din Piata Universitatii… De peste tot! Solul otravit, atmosfera otravita, apele poluate, atmosfera poluata… Iar nu ne plangem de luna plina. Uite, de asta urla lupii!