Botoşaniul va găzdui două festivaluri organizate de Centrul de Creaţie

0
1

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale organizează la finele acestei săptămâni două festivaluri la care vor participa aproximativ o mie de artişti. Cea de a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Cântecului, Jocului şi Portului Popular „Vasile Andriescu” va debuta pe 4 august, la ora 14.00, cu un spectacol în Parcul „Mihai Eminescu”. La festival vor participa ansambluri din 26 de localităţi botoşănene, cărora li se vor alătura formaţii din Braşov, Cluj, Galaţi, Maramureş, Olt, Suceava, Vaslui, respectiv localităţile Drochia şi Soroca (Republica Moldova). „Pe 4 august vor evolua ansamblurile de copii din judeţ şi ansamblurile din ţară”, a declarat Cornelia Ciobanu, directorul CJCPCT.

A două zi, de la ora 10.00, este programată o paradă a formaţiilor participante la festival. Acestea vor pleca din Piaţa Revoluţiei pe un traseu ce va include Colegiul „AT Laurian”, Pod de Piatră, Calea Naţională, Direcţia Muncii, strada Cuza Vodă, Pietonalul Unirii, Parcul „Mihai Eminescu”. La paradă vor participa şi membrii fanfarelor participante la a XIII-a ediţie a Festivalului Concurs al Fanfarelor, programat a avea loc tot pe 5 august. „Toate ansamblurile şi fanfarele vor participa la paradă şi sperăm că aceasta va fi pe placul botoşănenilor iubitori ai folclorului autentic”, a mai spus Cornelia Ciobanu.

La Festivalul Fanfarelor participă formaţiile „Stejarul” – Cordăreni; „Moştenitorii” – Dorohoi; „Codrii Voronei” – Vorona; Burninţi – Mihoreni, Suceava; Mileanca; „Florile Bucovinei”- Cândeşti şi Fanfara din Stamate, Suceava.

După paradă, de la ora 11.00, în Parcul Eminescu va avea loc concursul fanfarelor. În aceeaşi zi, de la ora 14.00, va continua partea a doua a Festivalului Internaţional al Cântecului , Jocului şi Portului Popular „Vasile Andriescu”.

+0 -0

se încarcă...