Ştefan Iovăniseanu a fost condus pe ultimul drum

0
Ştefan Iovăniseanu a fost condus pe ultimul drum

 

Zeci de botoşăneni l-au condus astăzi pe ultimul drum pe Ştefan Iovăniseanu (Iovanesian – numele armean – n.r.), venerabil profesor de etnie armeană, cel care a fost timp de peste un deceniu unul dintre liderii comunităţii armene din Botoşani. A fost preşedinte al Filialei Botoşani a Uniunii Armenilor din România, preşedinte al Consiliului parohial al Bisericii armene din Botoşani, membru al Congresului Eparhial al Episcopiei Armene din România. Retras în anul 2001 din activitatea publică, Ştefan Iovăniseanu a rămas, pentru cei care l-au cunoscut, o personalitate care a lăsat o amprentă durabilă asupra vieţii şi activităţii întregii comunităţi armene botoşănene.

Născut în Basarabia pe 20 iunie 1921, Ştefan Iovăniseanu a lucrat în sistemul de învăţământ românesc între anii 1945 – 1982. Cea mai mare parte a activităţii didactice (30 de ani) a desfăşurat-o în cadrul Liceului „AT Laurian”, unde a fost şi director adjunct, în perioada 1969 – 1975. Ştefan Iovăniseanu a primit în mai 2008 distincţia de Cetăţean de Onoare al municipiului Botoşani.

Au ţinut să participle la slujba de înmormântare pentru a-i aduce un ultim omagiu foşti şi actuali şefi de instituţii, membri ai comunităţii armene, profesori, într-un cuvânt botoşăneni de vază care l-au cunoscut şi apreciat pe Ştefan Iovăniseanu. Fostul primar Florin Egner a dat citire mesajului transmis de şefii Bisericii Armene din România. Au mai vorbit istoricul Gheorghe Median, Cristian Lazarovici, preşedintele comunităţii armenilor botoşăneni, preotul sucevean Azad Mandalian. Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica Armeană “Adormirea Maicii Domnului”. Ştefan Iovăniseanu îşi va dormi somnul de veci în Cimitirul armean “Eternitatea”. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

+0 -0

se încarcă...