Smartphone-ul care a pornit nebunia camerelor duale este mai accesibil ca oricând

0

Se pare că oriunde ne-am uita, niciun smartphone care dorește să fie luat în seamă nu se afișează cu o singură cameră principală. Majoritatea se folosesc de cel de-al doilea obiectiv pentru a simula fotografia de portret, iar multă lume se întreabă deja cum de ne-am mulțumit cu portrete fără acel fundal cremos și neclar.

Primele semne

Primele zvâcniri ale smartphone-urilor de a avea camere duale au avut intenții diferite. La începutul actualei decade, producătorii de televizoare insistau pe tehnologia 3D ca viitor al entertainment-ului din sufragerie. Marile filme aveau deja un succes fulminant la box office, iar logica indica la o migrare către micul ecran.

Pe lângă consumarea de conținut produs de marile studiouri de cinematografie, industria televizoarelor 3D a mizat și pe sprijinul producătorilor de camere foto și video. Cum smartphone-urile începeau să ia locul camerelor de buzunar, senzorii foto 3D au apărut pe spatele acestora. În vara anului 2011, HTC și LG lansau două modele pe piețele din America și Asia, fără a avea un succes major. Televizoarele 3D aveau un preț prohibitiv și nu multă lume se putea bucura de clipurile video filmate în format 3D.

HTC a avut o a doua idee câțiva ani mai târziu. În 2014, HTC lansa modelul One M8, smartphone ce venea echipat cu o cameră duală de 4 megapixeli ce aducea în discuție ideea de profunzime de câmp. Din păcate, numărul redus de megapixeli a stat în calea popularizării conceptului.

Momentul Huawei P9

Huawei a avut o evoluție fulminantă pe piața smartphone-urilor. A pornit la drum ca un producător de smartphone-uri accesibile, iar în 2016 a surprins întreaga lume cu un smartphone care punea la îndoială supremația celor de la Samsung.

Huawei P9 era echipat cu un procesor fabricat de către taiwanezi și cu o cameră duală, capabilă să simuleze profunzimea de câmp a unui aparat foto destinat profesioniștilor. Iar profesioniștii au luat aminte de noul smartphone de la Huawei, mai ales că taiwanezii au anunțat chiar în momentul lansării un parteneriat cu Leica.

Design-ul celor două obiective foto de pe spatele Huawei P9 era garantat de către nemți, iar fanii fotografiei se puteau lăuda că pe smartphone-ul lor au cuvântul „Summarit”.

Din acel moment, Huawei a fost așezat lângă marii jucători de pe piața de smartphone-uri Android și, la orice nouă lansare, comparațiile camerelor cuprind și cel mai recent vârf de gamă al taiwanezilor.

Vestea bună este că, la doi ani de la lansare, performanțele foto ale smartphone-ului Huawei P9 se mențin. Iar prețul este mai bun ca oricând.

(P)

+0 -0
se încarcă...