Pedeapsă mai mică cerută de un violator

0

Un bărbat condamnat la închisoare cu executare, după ce a abuzat sexual o copilă în vârstă de şapte ani, a cerut revizuirea sentinţei. Este vorba de Ioan H, în vârstă de 62 de ani, din comuna Coşula, care a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de puşcărie pentru viol în formă continuată. Arestat preventiv în toamna lui 2015 şi încarcerat după pronunţarea sentinţei, bărbatul speră să obţină o micşorare a pedepsei. Pentru a reuşi acest lucru, el ar trebui să aducă însă noi probe în apărare, probe care nu au fost administrate în timpul procesului iniţial. Cererea a fost înaintată Tribunalului Botoşani, cazul urmând să fie reanalizat luna aceasta, pe 21 august.

Grozăvia a ieşit la iveală în vara lui 2015, când o femeie din sat a mers la poliţie şi a denunţat totul. Iniţial, poliţiştii l-au reţinut doar pe Ioan H., bănuit că ar fi profitat de fetiţă, dar ulterior, după extinderea cercetărilor, anchetatorii au aflat că totul s-ar fi întâmplat cu acceptul tacit al mamei şi al mătuşii copilei, agresiunile sexuale începând din august 2014. Astfel, potrivit anchetatorilor, nimeni din familia fetei nu muncea, iar consumul de băuturi alcoolice era la ordinea zilei. Pentru a face rost de mâncare, mătuşa fetei, Felicia A., a ajuns să întreţină raporturi sexuale cu Ioan H., primind în schimb alimente. Într-una din zile, bărbatul i-ar fi cerut să-i aducă şi o altă femeie, însă, pentru a nu se face de râs prin sat, aceasta a discutat cu nepoata. Fetiţa, care avea pe atunci doar 7 ani, a fost dusă la locuinţa sexagenarului şi dată pe mâinile acestuia. Determinată să întreţină raporturi sexuale orale, fata a ajuns să fie dusă de două ori pe săptămână la locuinţa lui Ioan H, primind în schimb bomboane, mâncare sau câte un suc. La un moment dat, Felicia i-a povestit şi mamei fetei despre înţelegerea cu bărbatul, asigurând-o că micuţa nu va fi agresată, iar femeia a acceptat situaţia. Aşa se face că din vara lui 2014 şi până ce a fost sesizată Poliţia, micuţa a fost agresată sexual de 95 de ori.

Intervenţia poliţiştilor a generat însă o reacţie în lanţ. Astfel, cei trei au fost arestaţi preventiv, iar reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au preluat-o imediat pe fetiţă şi pe ceilalţi patru fraţi. Ulterior, mama fetei, Elena M. a fost plasată sub control judiciar, ea fiind însărcinată. Micuţa a ajuns mai apoi într-un centru de plasament, fiind inclusă într-un program de recuperare şi beneficiind inclusiv de consiliere psihologică. Ancheta a durat destul de puţin, iar Ioan H, Felicia A şi Elena M. au fost trimişi în judecată fiind condamnaţi toţi, în octombrie 2016, la închisoare cu executare. Între timp, Elena M. a adus pe lume un al optulea copil, care a fost preluat şi el de sistemul de protecţie socială.

+0 -0
se încarcă...