Elicopter chemat pentru un bărbat leșinat pe stradă

Un bărbat de 53 de ani, din Botoşani, a ajuns ieri la spital în stare gravă după ce a căzut din picioare. Incidentul a avut loc la miază, în dreptul unui supermarket din Botoşani, când bărbatul s-a prîbuşit pe trotuar, în timp ce se deplasa spre cumpărături.

Martorii au sunat imediat la serviciul 112, la faţa locului sosind un echipaj de ambulanţă care l-a preluat şi l-a transportat imediat la Unitatea de Primiri Urgenţe. Bărbatul, aflat în stare de inconştienţă, a fost supus unor examene imagistice, reieşind că a suferit un accident vascular, acesta fiind şi motivul prăbuşirii sale pe asfalt.

Din păcate însă, în momentul în care s-a lovit cu capul de asfalt, bărbatul s-a ales cu răni şi mai grave. Din acest motiv medicii din cadrul UPU au solicitat transferul de urgemţă la Iaşi, pe calea aerului. „Este vorba despre un pacient cu traumatism prin cădere de la acelaşi nivel, care prezenta hematom subdural, hematom extradural, cu fracturi la nivelul coloanei cervicale C3-C4, fracturi craniene şi accident vascular hemoragic. A fost intubat, stabiliza şi predat colegilor de la elicopterul SMURD”, a percizat medicul specialist în urgenţe Ramona Elena Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD Botoşani.

Bărbatul a fost preluat de ambulanţa aeriană de la Unitatea Militară de pe strada Petru Rareş, fiind transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Deja ai votat!