Bărbat tăiat cu flexul

0

La un pas de a se automutila. Un bărbat de 67 de ani din Flămânzi a ajuns la spital după ce şi-a scăpat flexul peste mână. Acesta se afla în propria curte, joi seară, unde încerca să taie o bucată de fier. Flexul i-a alunecat însă din mâna dreapta, iar lama circulară s-a oprit în mâna stângă, cu care ţinea obiectul.

Bărbatul a fost transportat la spital de echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD, după ce a fost stabilizat la faţa locului. „Pacientul a fost diagnosticat cu o plagă tăiată treime inferioară antebraţ stâng şi o plagă tăiată la nivelul pumnului stâng. Au fost toaletate şi suturate, după care pacientul direcţionat pe secţia de chirurgie plastică şi reparatorie”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD. Cazul vine la doar câteva zile după ce doi bărbaţi au ajuns la spital cu răni grave produse în urma unor accidente sufrite după folosirea flexului.

Primul a ajuns în Urgenţe un bărbat din Copălău, care tăia în propria grădină o bucată de metal. La un moment dat însă, lama circulară a uneltei a alunecat şi i-a venit acestuia peste coapsa piciorului drept. Speriat de cantitatea mare de sânge pe care o pierdea, acesta a sunat la serviciul 112, la faţa locului fiind trimisă o ambulanţă cu medic, care i-a acordat acestuia primul ajutor, după care l-a transportat la Urgenţe. „Pacientul prezenta o plagă la nivelul coapsei, însă a fost stabilizat hemodinamic, după care predat colegilor specialişti pentru investigaţii suplimentare şi suturarea plăgii”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoşani.

La scurt timp după acesta, un alt bărbat, de 41 de ani, din Corni, a apelat şi el la serviciul de urgenţă 112. Acesta folosea un flex pentru a tăia o bucată de scândură dintr-un gard, însă la un moment dat unealta i-a sărit din mână şi i-a atins mâna stângă, cu care ţinea scândura. Potrivit cadrelor medicale, din fericire, niciunul din cei doi bărbaţi nu va rămâne invalid în urma acestor accidente, care cresc însă foarte mult ca număr în această perioadă.

Deja ai votat!
se încarcă...