Sistemul sanitar intră în vacanță de Sfânta Maria

Instituţiile din sistemul sanitar vor avea liber miercuri, însă nici atunci nu toate. Mini-vacanţa de Sfânta Maria va fi una foarte scurtă, sau inexistentă, pentru unii angajaţi din sistemul sanitar botoşănean. Deşi Guvernul a permis ca angajaţii să poată avea o vacanţă de miercuri până lunea viitoare, majoritatea serviciilor din sistemul sanitar vor funcţiona după un program normal.

Cei care nu vor lucra miercuri vor fi cei din policlinici şi o parte din medicii de familie, la aceştia din urmă însă fiind doar la latitudinea lor. „Programul Ambulatoriului va fi afectat doar în ziua de miercuri, 15 august, când este zi liberă, potrivit legii. Joi şi vineri, însă, medicii specialişti vor fi la program pentru a acorda consultaţii botoşănenilor cu programări”, a precizat medicul primar Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani.

De altfel, nici ziua de miercuri nu va fi una liberă în toate zonele de servicii din sistemul sanitar. Farmaciile, spre exemplu, vor avea program normal, iar o parte din ele program de duminică, iar joi şi vioneri programele de funcţionare vor fi cele obişnuite.

Cei care nu vor avea deloc liber vor fi cei din sistemul de urgenţă, astfel că Ambulanţa, SMURD şi unităţile de Urgenţe vor funcţiona la capacitate normală în permanenţă.

Deja ai votat!