Mobilizare pentru un Dorel mort de beat în cadă

0

Intervenţie de cascadorii râsului pentru un echipaj de la Ambulanţă. Chemaţi pentru un bărbat presupus în stop cardiac, medicii au găsit într-o casă un instalator mort de beat într-o cadă pe care tcmai o montase, iar apoi a sărbătorit până la comă alcoolică. Deplasarea la caz a fost făcută în regim de maximă urgenţă, după spusele apelantului fiind vorba despre un bărbat care nu mai respira.

Ajunse la locul solicitării, cadrele medicale de la Ambulanţă au găsit un bărbat în stare de inconştienţă întins într-o cadă în baia unui apartament. În momentul în care au început examinarea, însă, aceştia au realizat că pacientul nu era în stop cardiac, ci doar în comă alcoolică. Ulterior, cadrele medicale au observat că şi apelantul era în stare de ebrietate, acesta fiind şi proprietarul apartamentului, cel care i-a dat „pacientului” de băut. Speriat, nu că bărbatul ar putea muri, ci mai degrabă de faptul că aceasta ar fi a opta înmormântare la care ar trebui să meargă anul acesta, bărbatul îl striga în continuu pe nepotul lui şi îl implora să îşi revină. Şi pentru ca intervenţia să fie şi mai tragi-comică, numele pacientului nu putea fi altul decât Dorel. „Dorele, te rog eu să nu mori, Dorele!”, îi striga acesta în continuu, povestind că bărbatul băuse o sticlă de ţuică pe care o primise drepr răsplată penru că montase cada în care apoi a şi leşinat.

Intervenţia promptă a cadrelor medicale, dar probabil şi incantaţiile unchiului au făcut ca bărbatul leşinat în cadă să îşi revină, acesta începând o repriză de râs isteric în momentul în care a văzut toată lumea strânsă lângă el. „Astfel de cazuri consumă reurse şi timp, iar pulsul celor din echipaj este la maxim, pentru că fiecare secundă contează, dar pun în aşteptare cazuri poate cu adevărat grave. Până la urmă e bine că a fost doar atât, echipajul era pregătit pentru ce e mai grav”, a precizat un medic din cadrul SJA Botoşani.

În cele din urmă, cadrele medicale au reuşit să îl urce în ambulanţă şi să îl transporte la Urgenţe, unde bărbatul a intrat iar în comă alcoolică pentru scurt timp.

+0 -0
se încarcă...