Atenţie la amenzile Fiscului pentru noile case de marcat

0

Mai sunt câteva zile în care operatorii economici mai pot funcţiona cu case de marcat vechi fără a risca sancţiunile usturătoare la Fiscului. ANAF -ul avertizează că începând cu 1 septembrie va trece la aplicarea sancţiunilor, amânate până acum, pentru nedotarea cu case de marcat cu jurnal electronic. Termenul se referă la contribuabilii mari şi mijlocii, în timp ce contribuabilii mici riscă pedepsele Fiscului începând cu 1 noiembrie. Noile case de marcat vor permite funcţionarea unui sistem integrat racordat la Fisc, astfel încât datele fiscale ale fiecărei tranzacţii, achiziţie sau vânzare, să fie raportate şi controlate oricând de inspectorii fiscali.

Pentru a veni în întâmpinarea comercianţilor, ANAF a dat acestora posibilitatea de a obţine numărul unic de identificare a aparatelor prin intermediul Spaţiului Privat Virtual. Cererea de atribuire a numărului de ordine din Registrul de evidenţă a aparatelor de marcat poate fi depusă on-line şi tot astfel poate fi procurat certificatul de atribuire a numărului unic de identificare.

Informaţii despre completarea şi transmiterea cererii, respectiv documentele care trebuie ataşate, se regăsesc în Ghidul publicat pe site-ul ANAF, în cadrul secţiunii Servicii Online/”Aparate de marcat electronice fiscale (case de marcat)” sau pot fi obținute telefonic, apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call-center la nr. de telefon (+4).031.403.91.60.”, se arată într-un comunicat de presă al Fiscului botoşănean.

Formularul C 801 este disponibil pe site-ul www.anaf.ro la rubrica Servicii Online – Declarații Electronice, iar inspectorii îi sfătuiesc pe contribuabili să depună acest formular din timp, pentru a evita aglomerarea din ultimele zile.
Amenzile pentru firmele care nu respectă obligaţia de dotare cu noile case de marcat sunt cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei, iar la amendă se adaugă şi suspendarea activităţii operatorului până la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal şi prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz, precum şi confiscarea sumelor pentru care nu au fost emise documente justificative.

+0 -0
se încarcă...