Mai multe operaţii ortopedice la Spitalul Judeţean (video)

0

Cea de-a doua sală de operaţii destinată Secţiei de Ortopedie din Spitalul Judeţean începe să îşi facă efectul asupra cazurilor. Numărul pacienţilor operaţi a crescut, iar zilele pe care aceştia le petrec în spital s-au diminuat, după ce cea de-a doua sală de operații de la Secția de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă a devenit funcțională.

Potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare, dacă înainte se făceau patru – cinci intervenţii ortopedice, în prezent se fac chiar și opt-nouă în decursul unei zile. „Au trecut aproape două luni de când cea de-a doua sală de ortopedie funcționează. Durata medie de spitalizare după începerea activității în cea de-a doua sală a scăzut de la 11 zile la 8 zile. În prezent sunt internați 41 de pacienți, secția având în structură 43 de paturi”, a precizat medicul primar Ștefan Bercea, purtător de cuvânt Spitalul Județean Mavromati.

În ultimii ani Secţia de ortopedie a devenit una din cele mai aglomerate secţii din unitatea sanitară, nu de puţine ori pacienţii proaspăt internaţi fiind nevoiţi să aştepte şi câteva ore pe targă pe holurile secţiei pentru eliberarea unui pat.

+0 -0
se încarcă...