Şoferi fără permis implicaţi în accidente rutiere

0

Doi botoşăneni care au urcat la volanul unor maşini, deşi nu aveau permise de conducere, au fost implicaţi în accidente rutiere soldaate cu pagube materiale. Daţi de gol, cei doi aventurieri s-au ales cu dosare penale. Ultimul caz a fost descoperit ieri, când un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Suliţa, conducea o maşină pe un drum comunal din satul Dracşani, dar a acroşat un alt autovehicul condus regulamentar. Ajunşi la locul accidentului, poliţiştii au descoperit că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Celălalt caz a fost înregistrat pe 20 august, când un tânăr în vârstă de 24 de ani din comuna Ungureni s-a prezentat la postul de poliţie susţinând că în ziua precedentă a fost implicat într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale. De asemenea, tânărul a declarat că în eveniment a mai fost implicat şi un alt autoturism condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din comuna Cristineşti, cu care s-a înţeles pe cale amiabilă însă ulterior a descoperit că asigurarea obligatorie pe care a primit-o de la acesta este expirată din iunie 2018. Poliţiştii au preluat cazul, iar când au extins cercetările au descoperit că şoferul ţepar nu avea nici permis de conducere.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis, bărbatul fiind totodată sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei pentru punerea în circulaţie a unui autovehicul fără asigurare RCA valabilă.

+0 -0
se încarcă...