Jandarmii de la Bacău ajung din nou pe stadion

0

Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău va asigura măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică la meciul de fotbal dintre echipele F.C. BOTOŞANI – A.C.S. O.S.K. SFÂNTU GHEORGHE, partidă programată în cadrul în cadrul Ligii 1 de fotbal Betano şi care se va desfăşura pe Stadionul Municipal luni, pe 27 august 2018, începând cu ora 18. Măsurile specifice de securitate şi protecţie a participanţilor la această partidă de fotbal vor fi asigurate în sistem integrat de Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, în cooperare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani şi Poliţia Locală a municipiului Botoşani. Ieri a vut loc şedinţa de organizare a misiunii, la care au participat reprezentanţii tuturor structurilor implicate în asigurarea măsurilor de ordine publică. Accesul în stadion va fi permis începând cu ora 16.

RECOMANDĂRI

– Pentru buna desfăşurare a acestei partide de fotbal cetăţenii trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, pe traseele de deplasare, în apropierea şi în interiorul bazei sportive.
– minori au obligaţia de a prezenta documentele legale de acces pentru a li se permite accesul în tribună.
– Pentru a vă proteja de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor de ploaie deoarece accesul în stadion cu umbrele este interzis.
– Evitarea implicării în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, violenţe verbale şi fizice sau manifestări violente.

Pentru evitarea disconfortului şi aglomerărilor de persoane este indicat ca prezenţa publicului la stadion să se facă într-un timp suficient faţă de ora începerii. La solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, spectatorii au obligaţia de a prezenta documentele de acces şi actele de identitate, şi după caz materialele de recuzită vizuală pentru evenimentul sportiv aflate asupra lor. Sunt interzise: pătrunderea în incinta bazei sportive fără documente de acces, în stare vădită de beţie, consumul de băuturi alcoolice, refuzul supunerii la efectuarea controlului corporal preventiv ţi al bagajelor de către forţele de ordine, aruncarea cu obiecte de orice fel, cu substanţe corozive ori care murdăresc, participarea la scandal, proferarea de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare , ameninţări cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora. De asemenea, este interzisă ameninţarea cu acte de violenţă faţă de forţele de ordine, ascunderea feţei cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii, refuzul de a părăsi imediat arena sportivă dacă măsura evacuării a fost dispusă de către personalul de ordine şi siguranţă sau de către forţele de ordine. „Menţionăm faptul că nu vor fi tolerate nici un fel de manifestări de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să pună în pericol siguranţa participanţilor. Atunci când se constată că în urma producerii unor acte de violenţă este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi , când este pusă în pericol proprietatea publică sau privată, efectivele de jandarmi vor interveni pentru restabilirea ordinii publice şi pentru înlăturarea efectelor unor astfel de acţiuni cu caracter ilegal”, se arată într-un comunicat de presă emis de Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

+0 -0
se încarcă...