Întâlnire de lucru cu firmele interesate de bioeconomie

0
bty

În cadrul parteneriatului Clusterul Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoșani, mâine, începând cu ora 10.00, la Primăria Botoșani va avea loc o întâlnire de lucru cu participarea firmelor interesate de domeniul bioeconomiei. Potrivit conducerii Primăriei Botoşani, obiectivul principal îl constituie analiza oportunităților de dezvoltare în acest domeniu în arealul Suceava – Botoșani. Vor fi prezentate oportunitățile de finanțare din fonduri nerambursabile, pe care firmele interesate le pot accesa în vederea dezvoltării și creării de noi locuri de muncă.

Clusterul Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoşani a fost constituit în luna noiembrie 2016 și are ca misiune asumată dezvoltarea economică a arealului Suceava – Botoșani, prin valorificarea potențialului existent la nivelul celor două județe și crearea de noi locuri de muncă. Clusterul vizează, pe termen scurt și mediu, implementarea unor proiecte cu finanțare din fonduri nerambursabile și din alte surse, în beneficiul membrilor asociați, respectiv IMM-urile din domeniul industriei bioeconomiei din cele două județe, Camerele de Comerț și Industrie Suceava și Botoșani, Consiliul Județean Suceava, Primăria Municipiului Suceava, Primăria Municipiului Botoșani, precum și Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava – cu rol primordial în funcționarea clusterului.

În cadrul Clusterului, până la această dată a fost aprobată inițierea demersurilor de constituire a Parcului Industrial Bucovina I, care va funcționa în arealul Centrului Economic Bucovina Suceava, situat în vecinătatea Aeroportului Internațional Ștefan cel Mare, Clusterul Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoșani urmând a fi unul dintre rezidenții acestui parc industrial. În prezent, parcul industrial se află în etapa de constituire, domeniile de activitate ale acestuia urmând a fi stabilite și în funcție de cererea existentă.

+0 -0
se încarcă...