Emoţii pentru zeci de cadre didactice botoşănene

0

Inspectoratul Şcolar Judeţean a organizat astăzi concurs pentru cadrele care doresc să profeseze ca suplinitori în anul şcolar 2018 – 2019. Concursul a avut loc la Şcoala 10. „Avem 129 de profesori calificaţi şi 83 de necalificaţi care au susţinut astăzi proba scrisă. Candidaţii necalificaţi vor susţine tot astăzi proba de interviu. În această seară vom afişa şi rezultatele, pentru că de mâine încep şedinţele publice de repartizare pe posturile vacante”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.

Potrivit oficialului, tot astăzi va fi reactualizată şi lista posturilor vacante. „Până ieri, şcolile au trimis la inspectorat situaţia cu cadrele care vor lucra la plata cu ora şi catedrele acordate profesorilor pensionari, în urma cererilor depuse de către aceştia”, a precizat Gabriel Hârtie.

De mâine vor avea loc în fiecare zi şedinţe publice de repartizare pe posturi. „Până la 10 septembrie vom reuşi să ocupăm toaste posturile vacante. Este posibil să mai avem cazuri singulare, ca în fiecare an, la şcolile din mediul rural, dar vom rezolva şi acele probleme. Dacă vom avea posturi libere de învăţători sau educatoare, vom apela la cadrele pensionare. Orele neacoperite la alte discipline pot fi acordate titularilor din şcoală, prin plata cu ora”, a concluzionat Gabriel Hârtie.

Deja ai votat!
se încarcă...