Mii de elevi botoşăneni vor primi rechizite gratuite

0

Mii de elevi botoşăneni vor primi din partea statului pachete gratuite cu rechizite. Potrivit celor precizate de Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, la începutul lunii septembrie instituţia pe care o conduce va primi 12.578 de pachete cu rechizite. „Imediat ce vor ajunge la Botoşani, le vom distribui în şcoli”, a declarat oficialul.

De rechizite gratuite beneficiază copiii care provin din familii cu venituri reduse, în sensul că sunt în întreţinerea unor familii al căror venit net lunar pe membru de familie realizat este de cel mult 50% din salariul minim brut pe ţară.

Pentru ca elevii să fie incluşi în rândul beneficiarilor acestui program, părinţii acestora trebuie să prezinte un dosar care să includă copie după certificatele de naștere sau buletin pentru toți copiii din familie, copie după buletinele părinților, adeverință cu venitul net (dacă este cazul, dacă nu lucrează vreunul din părinți, declarație la notar din care să reiese că nu au realizat venituri), dacă este șomer sau pensionar copie după cupoanele de pensie sau șomaj, copie cupon alocație complementară sau monoparentală, copie după sentința de divorț și cuponul de pensie alimentară (dacă este cazul), copie după certificatul de deces și cupon pensie de urmaș pentru copiii orfani.

La începutul anului şcolar trecut au primit rechizite gratuite 16.076 de elevi botoşăneni.

+0 -0
se încarcă...