Şofer beat oprit de trecători

0

Beat dincolo de orice limită a normalităţii, un şofer a fost oprit de oamenii de pe stradă, alarmaţi de nenorocirea ce putea fi provocată de acesta. Totul s-a întâmplat miercuri seară, când poliţiştii Secţiei Rurale nr. 7 au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe drumul judeţean DJ 293 mai mulţi cetăţeni au oprit un autovehicul care circula haotic. Echipajul de poliţie a identificat conducătorul auto, în persoana unui bărbat în vârstă de 53 de ani, din comuna Coţuşca. Practic acesta mergea aproape în zig-zag cu maşina pe şosea, iar în momentul în care a fost dat jos din maşină abia se putea ţine pe picioare, având nevoie de sprijinul unei alte persoane pentru a fi sigur că nu cade.
Bărbatul se afla în stare vizibilă de ebrietate, însă a refuzat testarea alcoolscopică, la fel procedând şi când a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea probelor biologice de sânge.
Cazul vine la nici două luni de când un şofer turmentat a fost cât pe ce să dea peste nişte pietoni şi a fost oprit de trecătorii care au chemat poliţia. În vârstă de 44 de ani, şoferul turmentat conducea un autoturism, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcţiei, iar maşina s-a izbit într-o bordură. Când au văzut că individul încearcă să fugă, mai mulţi cetăţeni au intervenit imediat, iar un tânăr în vârstă de 22 de ani a sunat la 112, poliţiştii ajungând la faţa locului. Întrucât bărbatul se afla într-o stare vizibilă de ebrietate, s-a procedat la testarea sa alcoolscopică, rezultând valoarea de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, individul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Iar poliţiştii Secţiei Rurale nr. 7 sunt deja obişnuiţi cu astfel de şoferi, după ce în urmă cu câteva săptămâni au oprit pentru control pe raza localităţii Havârna un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea sa alcoolscopică, rezultând valoarea de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus şi el la spital pentru recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În toate cazurile, poliţiştii au deschis câte un dosar penal, şoferii urmând să fie cercetaţi pentru conducere sub influenţa băuturilor aloolice.

+0 -0
se încarcă...