Sute de posturi vacante în învăţământul botoşănean

0

În învăţământul botoşănean sunt peste 500 de posturi vacante. Deşi cursurile noul an şcolar încep pe 10 septembrie, nu toate unităţile de învăţământ au echipa de cadre didactice completă. Aceste probleme se repetă an de an deoarece nu au căutare catedrele din localităţile rurale aflate la mare distanţă de Botoşani. Mai mult, există cadre didactice care, deşi primesc repartiţie, ulterior nu se mai prezintă la şcoală respectivă.

În condiţiile în care posturilor nu vor fi ocupate nici în şedinţa publică de mâine, aceste şedinţe vor fi organizate şi săptămâna viitoare. „Luni, pe 3 septembrie, şcolile ne vor comunica dacă au posturi neocupate. Experienţa anilor trecuţi ne-a arătat că, deşi au fost repartizate în şedinţe publice, unele cadre didactice nu s-au prezentat la post, urmând ca noi să decidem o dată pentru o altă şedinţă publică”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general. Pentru anul şcolar 2018 – 2019 au fost vacante 2.275 de posturi, din care 675 complete.  Până ieri au fost ocupate 1534 de posturi, gradul de ocupare fiind de 67,43%.

Liderii sindicaliştilor din educaţie au solicitat ca etapele din calendarul mobilităţii personalului didactic să fie stabilite în vară pentru a nu mai exista această presiune în privinţa ocupării posturilor vacante. În ciuda solicitărilor, Minsiterul Educaţiei a avut ultimul cuvânt, astfel că în calendar, ultimele şedinţe publice au fost stabilite pentru 29-31 august.

+0 -0
se încarcă...