Voturi importante pentru reabilitarea Teatrului Eminescu (video)

0
bty

Consilierii municipali au aprobat ieri proiectul vizând „Consolidarea şi restaurarea Teatrului Eminescu”, respectiv indicatorii tehnico economici pentru proiectul de la teatru. Cele două proiecte au fost votate deoarece municipalitatea a obţinut cinci milioane de euro pentru consolidarea şi reabilitarea teatrului. În urma verificării conformității administrative, eligibilității și evaluării cererii de finanțare, proiectul depus de edili a fost admis în etapa de precontractare.

Valoarea proiectului este de 23,307 de milioane de lei (4,999 de milioane de euro), contribuţia municipalităţii pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile fiind de 931.318 lei (199.789 euro), respectiv 456.657 lei (97.963 euro) reprezentând contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

Primarul Cătălin Flutur a dat asigurări că lucrările la Teatrul Eminescu vor fi reluate în această toamnă.

Tot în şedinţa de ieri a deliberativului local, consilierul municipal liberal Iulian Blaga a adus în atenţie o problemă de la Teatrul „Eminescu”. „Probabil că şantierul de acolo este predat constructorului, dar asta nu înseamnă că trebuie să stăm impasibili şi să asistăm cum cresc bălăriile în jurul teatrului şi copacii au năpădit trotuarul din jurul teatrului. Cred că va trebui să-i punem în vedere constructorului faptul că trebuie să îngrijească acest loc, cu atât mai mult cu cât este în mijlocul oraşului”, a declarat Iulian Blaga.

dav

 

+0 -0
se încarcă...