Botoşaniul din nou pe primul loc la rujeolă

0

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a precizat că în ultima săptămână au fost confirmată alte 82 de cazuri de rujeolă. Astfel că numărul total al îmbolnăvirilor raportate a ajuns la 15.109, din care 59 de decese.

Astfel, în perioada 27-31 august, au fost raportate cazuri în Botoşani (25), Giurgiu (22), Prahova (21), Buzău (7), Bihor (5), Braşov (1), Brăila (1).

Rujeola, sau pojarul, este o infecţie virală foarte contagioasă, care apare ca o erupţie cutanată şi care are simptome asemănătoare cu răceala. Boala este cauzată de Morbillivirus, din familia Paramyxovirus şi se transmite pe calea aerului, prin tuse sau strănut.

Virusul rujeolic poate trăi până la două ore pe diferite suprafeţe sau în aer şi poate infecta 90% din persoanele sensibile. Înainte de crearea vaccinului împotriva rujeolei, boala afecta aproape fiecare persoană în timpul copilăriei.
Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 părinți își vaccinează copiii.

+0 -0
se încarcă...