Directori de Botoşani chemaţi să-l laude pe Daea

0

În contextul pestei porcine care continuă să facă ravagii în fermele din Sudul ţării, ministrul agriculturii şi-a pus subordonaţii din teritoriu să-i laude activitatea. Vineri dimineaţă la Instituţia Prefectului a avut loc o conferinţă de presă comună a Direcţiei Agricole şi Agenţiei pentru Plăţi în Agricultură, în cadrul căreia directorii au prezentat un bilanţ al realizărilor ministerului de resort în primele şapte luni ale anului. Direcţia Agricolă a prezentat programul de finanţare a serelor de tomate, cel de încurajare a consumului de carne din rasele Mangaliţa şi Bazna, extinderea reţelelor de irigaţii, a sistemului antigrindină, programul de subvenţionare a lânii de oaie, precum şi alţi indicatori de activitate prin care ministrul Petre Daea demonstrează că în ministerul său s-a lucrat serios.

De partea cealaltă, directorul APIA a anunţat că suprafaţa de teren pentru care s-au depus subvenţii în acest an a crescut şi că specialiştii din subordine verifică în judeţ corectitudinea documentelor, trebuind să se asigure că subvenţiile vor fi date la timp şi în cadrul legal. Bilanţurile de activitate se fac, de regulă, anual sau semestrial, cel mult trimestrial.

Pesta porcină, boala din cauza căreia au fost deja sacrificaţi peste 100.000 de porci în ţară, a declanşat alertă la Botoşani încă din 2016, cauza fiind focarele ce se apropiau din Ucraina. Pesta a sărit, din fericire, peste judeţul nostru, făcându-şi apariţia în S şi S-E-ul ţării. Modul în care autorităţile au gestionat flagelul suin a dus la o amploare ce pare greu de controlat, ceea ce va face ca, în iarnă, carnea de porc românesc să fie extrem de scumpă sau chiar să nu se găsească deloc pe tarabe. Cei mai afectaţi sunt deja fermierii care au rămas fără obiectul muncii, fiindu-le sacrificate animalele în procesul de combatere a bolii. În acest context la Bucureşti au devenit vocale solicitări ale demisiei  sau demiterii ministrului Daea, un personaj care este văzut şi ca un bun specialist, dar care a făcut de multe ori deliciul presei prin ieşirile sale publice poetico-comunistoide.

+0 -0
se încarcă...