Tânăr trimis la Iași cu mâna tăiată

0

Un băiat de 18 ani și-a secționat aproape cu totul mâna stângă, pe care acum riscă să o piardă, din cauza unui incident bizar. Tânărul, din Balta Arsă, a ajuns la Urgenţe în noapte de duminică spre luni, în şoc hemoragic. Acesta a pierdut o cantitate însemnată de sânge din cauza unei plăgi suferite la nivelul cotului stâng.

Iniţial a fost adus cu o ambulanţă şi preluat imediat de medicii de chirurgie plastică, însă aceştia au realizat că plaga era mult prea profundă şi hemoragia era dată de faptul că au fost atinse importante vase de sânge. Din acest motiv s-a luat decizia transferului imediat la clinica de chirurgie cardiovasculară de la Iaşi.

O ambulanţă cu medic a asigurat transportul acestuia, starea lui fiind gravă şi din cauza pierderii masive de sânge. „Pacientul prezenta o plagă tăiată profundă în regiunea plicii cotului, cu secţiune de arteră brahială, pachet muscular şi tendon. Starea era foarte gravă şi a fost transferat la Iaşi pentru a fi supus unei operaţii de urgenţă”, a precizat medicul primar Liviu Stan, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Cadrele medicale din urgenţă spun că tânărul, aflat şi în stare de ebrietate, le-a declarat că s-ar fi tăiat într-un geam, în momentul în care a dat cu pumnul, fapt însă care nu prea era confirmat de natura plăgii. „Plaga era una foarte profundă şi netedă, iar până la plagă, care era la cot, nu avea nicio zgârietură, ori dacă ar fi trecut prin geam ar fi trebuit să mai fie plăgi pe nivelul antebraţului”, a spus un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Din acest motiv cadrele medicale au alertat şi poliţia, care a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate dacă plaga a fost autoprovocată sau provocată de altcineva.

+0 -0
se încarcă...