Un cioban rătăcit în pădure a găsit drumul de frica amenzilor

1

Un cioban a ajuns să se „salveze” singur de teamă să nu fie amendat de pompierii care au plecat tocmai în căutarea lui. Totul s-a întâmplat vineri seară, într-o pădure din apropiere de localitatea Tudora, când bărbatul, de 42 de ani, angajat la o stână din zonă, a plecat prin pădure spre casă.

La un moment dat, însă, din cauza lăsării întunericului, acesta s-a trezit în mijlocul pădurii, fără a mai şti pe unde să apuce. Panicat, omul a încercat să găsească un drum câteva zeci de minute, însă fără niciun rezultat. Astfel, acesta a luat telefonul şi a sunat la 112, anunţând iniţial că fiica lui, de 16 ani, s-a rătăcit prin pădure.

Angajaţi ai Serviciului de Voluntari în Situaţii de Urgenţă din comună au mers la acesta la domiciliu, unde au găsit fata, astfel că în momentul în care dispecerii l-au sunat din nou pe telefon, acesta a recunoscut că în realitate el era cel care avea nevoie de ajutor.

În total 13 oameni au plecat în căutarea celui dispărut, cinci angajaţi ai SVSU, cărora şi s-au alăturat opt de la ISU Botoşani. Aceştia au mers la stâna la care bărbatul lucra şi au vorbit şi cu colegii lui, după care au plecat pe urmele celui dispărut. Spre surprinderea salvatorilor, însă, bărbatul fugea şi de ei, acesta intrând în panică pentru faptul că ar fi putut fi amendat de pompieri că i-a pus pe drumuri.

A început astfel o joacă de-a şoarecele şi pisica între salvatori şi cel care ar fi trebuit salvat, care a durat aproape cinci ore, până la două dimineaţa. Atunci, pompierii au fost informaţi de oamenii de la stână că cel dispărut a reuşit să găsească drumul înapoi şi era în siguranţă la stână, însă era în continuare speriat că ar fi putut fi amendat pentru operaţiunea de căutare la care i-a supus pe angajaţii ISU. „Persoana nu putea fi amendată, pentru că era vorba de o situaţie reală, până la urmă. Indiferent că era vorba de un minor sau un adult, colegii mei sunt aici pentru a sprijini pe toţi cei care au nevoie de ajutor”, a precizat ofiţerul Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani.

+0 -0

1 COMENTARIU

se încarcă...