Cea mai profitabilă afacere cu flori în sere sau solarii

0

Floricultura este o activitate profitabilă din punct de vedere economic și în plus oferă o stare bună fizică și psihică celui care o practică. Investiția într-un solar nu este exagerat de mare, însă poate asigura unui om o sursă bună de venit. Această activitate se referă la cultivarea plantelor ornamentale din care fac parte specii erbacee cultivate afară sau în sere și solarii, specii lemnoase precum sunt azaleea, leandrul sau ficusul și specii botanice ca de exemplu liliacul, trandafirul, hortensia, etc.

Pentru a-ți face o astfel de afacere trebuie să te informezi bine cu privire la speciile floricole, la modul de cultivare și la tot ce implică o astfel de activitate. Pentru început poți face rost de bani printr-un credit până la salariu și astfel să-ți achiziționezi o parte din lucrurile necesare cultivării florilor.

Munca fizică în grădina cu flori este foarte mult apreciată de oameni pentru că reprezintă un fel de odihnă activă. Oamenii cultivă crini, dalii, lalele, crizanteme, trandafiri, etc. Românii care locuiesc la casă cheltuie foarte mulți bani pentru flori și pentru plante ornamentale.

Poți opta pentru cultivarea plantelor de ornament sau a plantelor medicinale: gălbenele, nalbă, busuioc, mac, crăiță, etc. Foarte apreciate sunt florile pentru produse cosmetice: levănțică, tuberoză, frezie, crin, jasmin, trandafir și altele. De asemenea, poți cultiva flori care se folosesc la dulceață, siropuri sau ceaiuri, cum sunt petalele de trandafir.

Pentru a-ți îmbunătăți în mod continuu sortimentul floricol poți obține bani prin credite super-rapide, fără garanţii și astfel ai posibilitatea de a-ți dezvolta afacerea.

Cultura trandafirului, cea mai profitabilă afacere cu flori

Trandafirii care se pot vinde ca flori decorative trebuie să aibă anumite calități: să aibă tulpinile lungi, frunzele frumoase și strălucitoare, florile cu petale groase și catifelate, parfumul fin, bobocii lungi și culoarea florilor constantă. De asemenea este bine să fie soiuri care să crească rapid, să înflorească timpuriu și să fie rezistente la lumina scăzută. Un lucru deosebit de important în alegerea soiurilor de trandafiri pentru o astfel de afacere este ca productivitatea lor să fie mare.

Românii preferă să ofere buchete de trandafiri, iar cei mai preferați sunt trandafirii roșii. De acest lucru trebuie să ții cont în afacerea ta, respectiv de distribuția pe culori. Procentul de trandafiri roșii trebuie să fie mai mare, să depășească 50% din total. Desigur și trandafirii albi, galbeni și roz sunt apreciați de consumatori, dar și alte culori.

Pentru a se forma planta tânără de trandafir se poate stimula apariția lăstarilor la baza plantei. Prin tăierea adecvată a plantei se poate corecta creșterea și înflorirea acesteia. Înmulțirea trandafirilor se face prin altoire, în lunile mai-iunie.

Solul pentru plantația de trandafiri trebuie să fie bine drenat, să permită aerisirea rădăcinilor și să prevină stagnarea apei. La trandafir nu este indicat solul foarte calcaros. De asemenea pH-ul trebuie să fie de 6,5-7,5, iar apa nu trebuie să stagneze la nivelul rădăcinilor pentru că duce la putrezirea lor.

Temperatura contează foarte mult în producerea trandafirilor și calitatea florilor. Dacă temperatura este de cel mult 20 grade Celsius calitatea tulpinilor se păstrează. Dacă se depășește această temperatură se pierde din fermitatea și diametrul tulpinilor. Dacă în prima jumătate a nopții temperatura este mai mare de 17 grade Celsius trandafirul crește mai repede. În mod normal, la aproape toate soiurile se recomandă temperatura de 16 grade Celsius pentru ca planta să crească mai repede și de 21-24 grade Celsius în jurul prânzului. Umiditatea la trandafiri trebuie să fie de 60%.

Lumina este importantă pentru trandafiri. Primăvara și vara producția de trandafiri crește, iar iarna din cauza luminii slabe, ritmul de creștere al trandafirilor scade. Un lucru important este și umbrirea necesară atunci când căldurile sunt mari și lumina intensă în lunile de vară. Ideal este ca vara, serele de trandafiri să fie umbrite.

În seră trebuie să se deschidă frecvent ferestrele pentru a se face o bună aerisire, doar așa trandafirii cresc frumos. Aerisirea se face prin acoperișul serei și prin pereții laterali. Din păcate iarna acest lucru se face mai greu și de aceea apar probleme cu creșterea trandafirilor.

Cele mai populare soiuri de trandafiri sunt: Rosa canina, Rosa indica, Rosa multiflora, Rosa manetti și altele. Trandafirii se cultivă în rânduri astfel încât să fie 6-8 trandafiri pe 1 mp de seră.

+0 -0
se încarcă...