Copil în comă alcoolică de la vişinată (video)

Un copil de opt ani a ajuns la spital după ce a băut vişinată. Acesta a fost găsit în comă de cadrele medicale şi transportat la spital.

Cazul a intrat în atemţia medicilor marţi după-amiază, când copilul a fost găsit în stare de inconştienţă de părinţii lui. Speriaţi, oamenii au sunat la 112, spunând cadrelor medicale că acesta a ingerat o substanţă necunoscută şi şi-a pierdut cunoştinţa. La faţa locului a fost trimis echipajul de Terapie Intensivă Mobilă (TIM), cadrele medicae reuşind să îl stabilizeze pe micuţ. „Pacient în vârstă de opt ani a fost transportat către Serviciul de Pediatrie Botoşani, cu observaţi intoxicaţie substanţă necunoscută. I s-a administrat pe parcursul transportului tot tratamentul adecvat, iar la spital a ajuns conştient, scor Glasgow 11 şi stabil hemodinamic”, a precizat medicul specialist în urgenţe Ramona Elena Guraliuc, coordonator al UPU-SMURD.

Ulterior, cadrele medicale de la spital au aflat că băiatul a băut câteva înghiţituri de vişinată găsită într-o sticlă în casă. Gustul dulceag al băuturii l-a făcut pe acesta să guste, însă tăria alcoolului l-a doborât imediat. Din fericire, starea acestuia s-a îmbunătăţit imediat după ce a primit tratament din partea medicilor de pe ambulanţă.

Luna trecută, un copil de 11 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a consumat o cantitate apreciabilă de alcool. Băiatul, originar din localitatea Durnești, a ajuns la spital în comă alcoolică după ce ar fi consumat țuică împreună cu mai mulți prieteni. Copilul a băut în sat după care, cu picioarele împleticindu-se, a mers spre casă, unde locuiește împreună cu bunicii. Băiatul a mai apucat să intre pe ușă și să-i spună bunicii sale că a băut rachiu și îi este rău, după care și-a pierdut cunoștința. Speriată, femeia a sunat la serviciul de urgență 112, solicitând ajutorul cadrul medicale. La fața locului a fost trimisă o ambulanță consistent de la Trușești, însă în momentul în care a fost evaluat de cadrele medicale, aceste au cerut ajutorul ambulanței cu medic de la Botoșani.

Copilul a fost preluat de pe traseu în stare de comă, fiind adus de urgență la secția de pediatrie a Spitalului Județean de Urgenţă (SJU) Botoșani. “Este vorba despre un pacient de 11 ani de sex masculin în stare comatoasă, declarativ de etiologie etanolică. A fost stabilizat și transportat la centrul de primire urgențe pentru evaluare și supraveghere medicală”, a precizat medicul Eduard Gurău din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani.

În total, în prima jumătate a anului, au fost 18 prezentări la CPU Pediatrie, a unor copii cu starea generală afectată de consumul de alcool. „Dintre aceştia 14 au necesitat internare din cauza stării în care au ajuns”, a precizat medicul Ştefan Bercea, purtător de cuvânt al SJU Botoşani. 12 dintre pacienţi au fost băieţi, iar şase fete, cel mai tânăr pacient afectat de alcool având 12 ani. Trei copii de 14 ani au ajuns şi ei la spital, iar de 15 şi 16 ani alţi 5.

Deja ai votat!