IŞJ organizează mâine o şedinţă publică de repartizare a posturilor vacante

0

Comisia de mobilitate a personalului didactic are o perioadă de foc deoarece până pe 10 septembrie, dată la care încep cursurile din anul şcolar 2018 – 2019, trebuie să găsească personal pentru 445 de posturi vacante. Mâine, comisia va organiza o nouă şedinţă publică, începând cu ora 10.00, la Colegiul Naţional „AT Laurian”. Ciprian Manolache, inspector şcolar general a declarat că la şedinţă sunt aşteptate cadrele care s-au titularizat în 2018, dar care au renunţat la posturile primite tot în şedinţă publică, respectiv cele care au posturi incomplete.

„Din cele 2275 de posturi didactice existente în judeţul Botoşani, au rămas 445 neocupate, din care 55 de posturi sunt complete, adică au câte 18 ore şi 390 posturi incomplete, care vor fi date la plata cu ora, sau în şedinţa publică de joi”, a explicat Ciprian Manolache. Potrivit acestuia, în toate şcolile din judeţul Botoşani există sufiente cadre pentru grupele de grădiniţă şi clasele de învăţământ primar.

Multe cadre didactice titulare au posibilitatea de a preda ore peste norma lor legală, dat fiind faptul că până vineri, orele răzleţe vor fi atribuite titularilor, de către directori, prin hotărârea Consiliului de Administraţie din fiecare unitate şi cu avizul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

 

+0 -0
se încarcă...