Medicii din Urgenţe lucrează la jumătate din normativ (video)

0

Din 26 de posturi normate pentru UPU şi CPU pediatrie, doar 17 sunt ocupate, însă şi din acestea, patru medici sunt în concedii de maternitate. Mai mult, de curând au fost scoase posturi la concurs şi nimeni nu s-a înscris, iar numărul de prezentări bate recordul de la o lună la alta.

Activitatea medicală de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean este îngreunată din cauza deficitului de medici și asistenți medicali. Medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, a declarat că unitatea are normate 26 de posturi de medici la UPU şi CPU, iar vacante sunt nouă.

De asemnea, sunt normați trei medici dentiști, însă un post este vacant. Urgențele ar mai avea nevoie de 27 de asistenți, din 91 posturi normate. Și la personalul auxiliar sunt 22 posturi vacante. „Normarea în cadrul UPU se face la numărul de prezentări din anul anterior. Activitatea se desfășoară cu dificultate și datorită numărului mare de prezentări. Se pot înregistra la urgențe între 160-200 de prezentări pe zi, chiar mai mult”, a menționat medicul Ştefan Bercea.

Singurul care a reușit să aducă medici la Urgențe, una din zonele cele mai deficitare din Sănătatea botoșăneană, a fost șeful UPU-SMURD, medicul Ramona Elena Guraliuc, care convins doi medici rezidenți de medicină de urgență de la Iași pentru a face gărzi la Botoșani.

Deja ai votat!
se încarcă...