Zeci de copii îmbolnăviţi de rotavirus (video)

0

Lipsa de igienă continuă să facă victime între copiii botoşănenilor. Nu mai puțin de 140 de copii au fost internați, în primele șapte luni ale anului, pe secţiile Pediatrie şi Infecţioase ale Spitalului Județean, după au contactat infecția cu rotavirus. „Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în luna martie și aprilie, iar frecvența cea mai mare la grupa de vârstă 2-24 de luni”, a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Potrvit acestuia, 25% din pacienții cu sindrom diareic acut au prezentat infecție cu rotavirus. Ca măsuri de protecție putem aminti, spălarea pe mâini precum și evitarea copiilor și a sugarilor cu surse de infecție, a completat medicul epidemiolog Ştefan Bercea.

Rotavirusul este o boală care se transmite uşor, fiindcă e nevoie de foarte puţine particule virale pentru a se declanşa, spre deosebire de alte boli. Rotavirusul se poate lua dintr-un colectiv – creşă, grupuri de copii, dacă copilul e mai mare – chiar şi de la grădiniţă, din spaţiile de joacă pentru copii, chiar şi de acasă, de pe jucăriile pe care micuţul le bagă în gură, dacă au intrat în contact cu o particulă a virusului.

 

+0 -0
se încarcă...