Construcția blocurilor pentru medici în impas

0

Aflați într-o criză acută de medici, riscăm să pierdem și si gura metodă prin care puteam să îi atragem. Proiectul privind construcția de locuințe pentru tinerii specialiști în sănătate bate pasul pe loc. Lucrările pentru ridicarea blocului trebuiau începute, însă acest lucru nu s-a întâmplat deoarece proiectul a suferit modificări, iar constructorul nu acceptă suma alocată prin Agenția Națională de Locuințe, care este prea mică, iar acum riscăm să pierdem banii, în cazul în care noua licitație nu se finalizează până la finele anului, iar banii ar trebui înapoiați.
Practic, blocurile din strada Ștefan Cel Mare nu vor mai avea acoperiș cu șarpantă, cum era prevăzut în proiectul inițial, ci terasă, iar asta înseamnă costuri mai mari. Din acest motiv și constructorul care a câștigat licitația inițială, a comunicat că nu dorește să mai continuie contractul sub noua formă, astfel că acum există două variante, fie organizarea unei noi licitații, fie negocieri cu constructorul care deja a câștigat.
Președintele Consiliului Județean Costică Macaleți, spune că la această dată se poartă negocieri între reprezentanții ANL și constructor. “A fost o greșeală de proiectare și a fost varianta cu șarpantă. S-a renunțat pentru că nu dădeau voie cei de la Ministerul Culturii și sa mers pe varianta cu terasă. Varianta cu terasă ne convine mai mult nouă pentru că vom câștiga niște apartamente în plus, dar sunt și niște bani în plus. Noi am prins bani pentru utilități”, a menționat acesta.
Diferența de proiectare ar fi de un milion lei. Există riscul în acest caz ca CJ să piardă banii alocați, dacă nu se va da drumul la lucrări, iar ceea ce ar fi fost piesa de rezistență în a convinge medicii să aleagă spitalele din Botoșani, să se năruie.
Proiectul prevede ca locuințele să se realizeze etapizat, într-o primă etapă fiind construite 20 de apartamente, urmând ca, ulterior, să fie realizate alte 20 de apartamente. Valoarea investiției se ridică la 4,9 milioane lei, însă licitația a fost câștigată de Consproiect M SRL Botoșani cu 2,5 milioane lei.

+0 -0
se încarcă...