Accident după o urmărire ca în filme

Un tânăr a fugit de poliţie, după ce a ignorat semnele acestora, după care, urmărit de maşinile cu sirene a lovit violent un cap de pod. Cu multiple fracturi, acesta a ieşit totuşi din maşină şi a încercat să fugă pe jos, însă a fost găsit câteva zeci de metri mai departe, leşinat din cauza lezinilor multiple. Ulterior acesta a fost dus la Iaşi. Totul s-a petrecut la primele ore ale dimineţii de sâmbătă, când un tânăr de 22 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul Dorohoi, după care a fost transferat cu o ambulanţă la Spitalul Județean de Urgență Mavromati, în urma unui accident rutier produs chiar de el.

Accidentul a avut loc pe drumul național DN 29 A, la ieșirea din municipiul Dorohoi spre Darabani. Tânărul de 22 de ani, aflta cu o tânără de 19 în dreapta sa, conducea cu viteză un autoturism BMW înmatriculat în străinătate. La un moment dat, acesta s-a intersectat cu o patrulă a poliţiei, care a încercat să îl oprească, însă tânărul a călcat şi mai tare pedala de acceleraţie, în speranţa că îşi va face pierdută urma. Echipajul de poliţie a plecat în urmărirea lui, care însă nu a fost una prea lungă. Pe o porţiune de drum în rampă, la capătul căruia era o curbă la stânga, tânărul a pierdut controlul volanului a lovit un copac ornamental de pe marginea drumului, după care a ieşit de pe sensul de mers şi a lovit violent un cap de pod, care l-a proiectat în şanţul de pe marginea drumului.

Ambii tineri erau răniţi, şoferul cu traumatisme grave, însă chiar şi în aceste condiţii, băiatul a abandonat-o pe prietena lui rănită în maşină şi a ieşit, încercând să scape de poliţie prin curţile oamenilor. În ciuda leziunilor grave pe care le avea, printre care şi o fractură la unul din picioare, acesta a reuşit să parcurgă pe jos câteva zeci de metri, după care durerea provocată de leziunile suferite l-a făcut să îşi piardă cunoştinţa. A fost găsit de oamenii legii prăbuţit în iarbă, aceştia chemând la faţa locului două ambulanţe pentru a-i prelua pe cei doi tineri răniţi.

Fata a rămas la Spitalul din Dorohoi, însă băiatul a fost trimis la Botoşani cu o ambulanţă cu medic. „Pacientul a fost sedat, suferind multiple traumatisme şi contuzii la nivelul membrelor, toracelui, precum şi cranian. A fost stabilizat şi transporat în serviciul UPU pentru investigaţii suplimentare”, a precizat medicul Bogdan Ursu, din cadrul SJA Botoşani.

După ce i-au fost reduse fracturile, tânărul a fost supus investigaţiilor la computerul tomograf, medicii botoşăneni au solicitat avizul colegilor din Iaşi pentru transferul tânărului în centrul universitar, acest lucru fiind făcut cu o ambulanţă cu medic. „Pacientul a fost transportat în comă indusă Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, fiind descoperite câteva hemoragii la nivel cranian”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoşani.

Șoferul nu a putut fi testat pentru a se stabili dacă era băut, însă acest aspect va fi stabilit ca urmare a prelevării probelor de sânge, potrivit martorilor tânărul fiind sub influenţa băuturilor alcoolice în momentul producerii accidentului.

Deja ai votat!

2 COMENTARII