spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTAccident după o urmărire ca în filme

Accident după o urmărire ca în filme

Un tânăr a fugit de poliţie, după ce a ignorat semnele acestora, după care, urmărit de maşinile cu sirene a lovit violent un cap de pod. Cu multiple fracturi, acesta a ieşit totuşi din maşină şi a încercat să fugă pe jos, însă a fost găsit câteva zeci de metri mai departe, leşinat din cauza lezinilor multiple. Ulterior acesta a fost dus la Iaşi. Totul s-a petrecut la primele ore ale dimineţii de sâmbătă, când un tânăr de 22 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul Dorohoi, după care a fost transferat cu o ambulanţă la Spitalul Județean de Urgență Mavromati, în urma unui accident rutier produs chiar de el.

Accidentul a avut loc pe drumul național DN 29 A, la ieșirea din municipiul Dorohoi spre Darabani. Tânărul de 22 de ani, aflta cu o tânără de 19 în dreapta sa, conducea cu viteză un autoturism BMW înmatriculat în străinătate. La un moment dat, acesta s-a intersectat cu o patrulă a poliţiei, care a încercat să îl oprească, însă tânărul a călcat şi mai tare pedala de acceleraţie, în speranţa că îşi va face pierdută urma. Echipajul de poliţie a plecat în urmărirea lui, care însă nu a fost una prea lungă. Pe o porţiune de drum în rampă, la capătul căruia era o curbă la stânga, tânărul a pierdut controlul volanului a lovit un copac ornamental de pe marginea drumului, după care a ieşit de pe sensul de mers şi a lovit violent un cap de pod, care l-a proiectat în şanţul de pe marginea drumului.

Ambii tineri erau răniţi, şoferul cu traumatisme grave, însă chiar şi în aceste condiţii, băiatul a abandonat-o pe prietena lui rănită în maşină şi a ieşit, încercând să scape de poliţie prin curţile oamenilor. În ciuda leziunilor grave pe care le avea, printre care şi o fractură la unul din picioare, acesta a reuşit să parcurgă pe jos câteva zeci de metri, după care durerea provocată de leziunile suferite l-a făcut să îşi piardă cunoştinţa. A fost găsit de oamenii legii prăbuţit în iarbă, aceştia chemând la faţa locului două ambulanţe pentru a-i prelua pe cei doi tineri răniţi.

Fata a rămas la Spitalul din Dorohoi, însă băiatul a fost trimis la Botoşani cu o ambulanţă cu medic. „Pacientul a fost sedat, suferind multiple traumatisme şi contuzii la nivelul membrelor, toracelui, precum şi cranian. A fost stabilizat şi transporat în serviciul UPU pentru investigaţii suplimentare”, a precizat medicul Bogdan Ursu, din cadrul SJA Botoşani.

După ce i-au fost reduse fracturile, tânărul a fost supus investigaţiilor la computerul tomograf, medicii botoşăneni au solicitat avizul colegilor din Iaşi pentru transferul tânărului în centrul universitar, acest lucru fiind făcut cu o ambulanţă cu medic. „Pacientul a fost transportat în comă indusă Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, fiind descoperite câteva hemoragii la nivel cranian”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoşani.

Șoferul nu a putut fi testat pentru a se stabili dacă era băut, însă acest aspect va fi stabilit ca urmare a prelevării probelor de sânge, potrivit martorilor tânărul fiind sub influenţa băuturilor alcoolice în momentul producerii accidentului.

Deja ai votat!

2 COMENTARII

Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
12.6 °
10.6 °
66 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
17 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...