Elicopter venit pe cod galben de vânt pentru un pacient grav

0

Ambulanţa aeriană a venit pentru un pacient cu infarct, în ciuda vântului puternic, asta pentru că ambulanţele cu medic erau în alte misiuni. Un bărbat de 63 de ani din Botoșani a ajuns la spital luni dimineaţă acuzând dureri puternice în piept. Medicii specialiţti din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe l-au supus pe acesta mai multor consulturi de specialitate, în urma cărora a fost diagnosticat cu infarct. Pentru că starea bărbatului se degrada şi timpul este esenţial în efectuarea unei intervenţii de specialitate la Iaşi, s-a solicitat transportul acestuia pe calea aerului, pentru că ambulanţele cu medic ce deservesc judeţul erau plecate în alte misiuni.
Ambulanța aeriană a aterizat la Unitatea Militară UM 01189, de unde a preluat pacientul adus de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi însoţit de un medic din Unitatea de Primiri Urgenţe, pentru a-l preda echipajului SMURD,
Misiunea a fost una cu atât mai periculoasă cu cât Administraţia Naţională de Meteorologie a emis ieri dimineaţa o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru judeţele Vaslui, Botoşani şi Iaşi, valabilă până la ora 15:30, cu intensificări locale ale vântului, ce vor atinge şi depăşi la rafală viteze de 55 – 60 km/h.

+0 -0
se încarcă...