Ştefan Răzvan Bălăucă a renunţat la Cambridge – Nu m-a lăsat inima să plec

0

Olimpicul internaţional Ştefan Răzvan Bălăucă, absolvent al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, promoţia 2018, a decis să rămână să studieze în România. Admis la Universitatea Cambridge, din Anglia, tănărul a ales în cele din urmă să urmeze cursurile facultăţilor de Fizică şi Informatică din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Ştefan a fost prezent astăzi la festivitatea de deschidere a anului şcolar la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, unitate unde a făcut gimnaziul şi liceul. Aici învaţă sora lui, Maria Bălăucă, boboc de clasa a IX-a şi este profesor de fizică Maria Cristina Bălăucă, mama olimpicului.

„Au fost mai mulţi factori de luat în considerare. Universitatea din Iaşi s-ar putea să fie mai bună pentru ce vreau eu. A contat şi faptul că este mai aproape de casă. Am simţit că e nevoie de oameni şi în România. Nu m-a lăsat inima să plec”, a precizat olimpicul.

Tânărul care este cetăţean de onoare al municipiului Botoşani, graţie rezultatelor obţinute de-a lungul anilor în competiţiile naţionale şi internaţionale, a reamintit că numai prin multă muncă un om poate ajunge acolo unde îşi doreşte.

„Le transmit tinerilor botoşăneni să aibă putere, să aibă voinţă şi să înveţe cât mai mult ceea ce le place pentru că nu învaţă pentru nimeni altcineva decât pentru ei şi pentru viitorul lor”, a declarat Ştefan Răzvan Bălăucă.

 

 

 

+0 -0
se încarcă...