Bărbat în pericol din cauza unei viespi

Un bărbat a avut de suferit de pe urma unei întâlniri mai puţin plăcute cu o viespe. În ciuda vremii ploioase şi reci de ieri, se pare că insectele respective încă sunt foarte active, iar bărbatul de 47 de ani, din comuna Lunca, a simţit-o pe pielea lui.

Acesta se afla în propria grădină, când la un moment dat a simţit o înţepătură puternică în spatele capului, deasupra cefei. A dus mâna şi a realizat că fusese înţepat de o viespe, pe care a reuşit să o prindă. La câteva minute a început să simtă ameţeli şi stări de greaţă, cu dureri mari de cap. Speriat, bărbatul a sunat la 112 pentru a cere ajutor, după care s-a suit la volanul maşinii personale şi a pornit spre Botoşani, pentru a ieşi mai repede în calea ambulanţei.

Acesta a fost întâmpinat de un echipaj cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), care l-a preluat în ambulanţă şi i-a acordat primul ajutor la faţa locului. „Pacientul a fost perfuzat şi monitorizat în ambulanţă, după care şi-a revenit la parametrii normali, refuzând transportul la spital. I-au fost trasate o serie de recomandări”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoşani. Cadrele medicale spun că în astfel de situaţii este periculos ca cei afectaţi de o înţepătură de albină sau viespe, care pot dezvolta un şoc anafilactic, să se urce la volan, putând provoca, astfel, un accident rutier.

Deja ai votat!